SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizleri Derinden Üzdü"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:56:35
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Teşkilatı, Perşembe günü Malatya Aktif İş Adamları Derneği'ne (MAKİAD) yapılan polis baskını sonrası derneği ziyaret etti.

Destek ziyaretinde konuşan MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, "17-25 Aralık olaylarından sonra Türkiye'mizde yavaş yavaş bir baskı rejimine doğru gidiyoruz. Çıkarılan değişik kanunlar, dün örneğini vermiştir. Basit bir ihbar üzerine yapılan baskın Malatyalıları üzmüştür.  Basit bir dilekçeyle bu baskın yapılmıştır. Ben de bir dilekçe yazayım oraya baskın yapılsın. Böyle bir şey olamaz. Ben bunu bir siyasi partinin il başkanı olarak kınıyorum" dedi.

MHP Malatya Milletvekili Adayı Hakan Yılmaz ise, MAKİAD'a yapılan baskının kendilerini çok üzdüğünü belirterek, şunları söyledi: "Bir toplantıdan dönerken MAKİAD'ın önünden geçerken bir yoğunluk gördük. Buraya geldiğimizde polislerin MAKİAD'a baskın yaptığını öğrendik. Sebebini sorduk, yöneticiler neden dolayı olduğunu bilmediklerini söylediler. Çok üzüldük. Biz buradaki bu birliğin üyesi olan insanları tanıyoruz, tertemiz pırıl pırıl ve memlekete bir çivi çakmaya çalışan insanlar. Bunların diğer bir özelliği var, haram yemezler. Aşırı bir siyasi düşünceleri de yok. Bunların bir terör örgütüyle bir arada konuşmak mümkün değil, çok çirkin. Bu tabloyla sadece Malatya'da değil, tüm Türkiye'de karşılaşıyoruz. Tıpkı Hitler'in faşist Almanya'sındaki gibi tabloları görüyoruz." 

MAKİAD Başkanı Suat Sarın da, baskının hukuksuz olduğunu savunarak, "MAKİAD'ımıza dün polis baskın düzenledi. Polisin elinde Sulh Ceza Hakimliği'nin bir kararı vardı. Kararda, bir ihbar üzerine baskın yapılmış. İhbarın ne olduğunu öğrenemedik, muhtemelen de öğrenemeyeceğiz. 5 yıllık evraklarımıza, bilgisayarlarımıza el konulması yazıyordu. 16.00'da başlayan arama gece 03.00 sıralarında bitti. Orada bir de not vardı, ve o nota 'bu arama gündüz yapılacak' yazıyordu. Avukatımızın itirazına rağmen arama 03.00'a kadar sürdü. Yüzlerce üyemiz bizi yalnız bırakmadı. Yıllarca Malatya'da birçok programa imza atmış, Malatya'nın en seçkin derneklerinden olan MAKİAD'a yapılan bu hukuksuz baskın bizleri derinden üzmüştür. MAKİAD olarak bu duruma memleketimiz ve ülkemiz adına üzülüyoruz" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız