SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizleri Derinden Üzdü"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Barosu Başkanı Eyüp Kutlubay, "İnanç gereği takılan başörtüsüne karşı bir yaptırım uygulamasını savunmamız mümkün değildir. İstanbul Barosu'nun bu tutumundan vazgeçmesini bekliyoruz" dedi.
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi yöneticileri, Malatya Barosu'na ziyaret edip, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay'a', MÜSİAD'ın hazırladığı öneri Anayasa kitapçığını hediye etti. Malatya Barosu'nda gerçekleşen ziyarette konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, "Türkiye'nin gündemini son zamanlarda işgal eden yeni anayasa ile ilgili Ankara'da yaptağımız toplantı hakkında size bilgilendirmek ve hazırlanan kitapçığı size iletmek için buradayız. Türkiye'de hazırlanan 5 Anayasa da darbeciler tarafından hazırlanmıştır. Şu anda sivil bir Anayasa'nın hazırlanması noktasında hazırlık yapılıyor. MÜSİAD'da yaklaşık 6 aydır akademisyenler ve hukuçuların nezaretinde Anayasa önerisi kitapçığı hazırlandı. Yeni Anayas'da herkese hitap eden kanunlar olmalıdır" dedi. Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ise, hazırlık aşamasında olan yeni anayasanın tüm kesimlerin ihtiyaçlarını giderek boyutta çıkarılmasını istediklerini bildirdi.
 
Bir basın mensubunun İstanbul Barosu'nun stajer başörtülü avukatlara getirilen yasakla igili sorusunu Kutlubay, " Başörtüsü sorunun en ciddi şekilde yaşanan ünevirsitelerde dahi çözülmüşken İstanbul Barosu'ndan böyle bir uygulama olması bizleri derinden üzmüştür. İnanç gereği takılan başörtüsüne karşı bir yaptırım uygulamasını savunmamız mümkün değildir. İstanbul barosu'nun bu tutumundan vazgeçmesini bekliyoruz" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız