SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'BM Bilgi İstedi'

A- A+ PAYLAŞ

Birleşmiş Milletler (BM) Dinsel Hoşgörüsüzlük raportörleri, "Türkiye'de din özgürlüğü yoktur" iddiaları üzerine, biri Alman uyruklu üç kişinin katledildiği Zirve Yayınevi cinayetiyle ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'ndan bilgi istedi. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, halen davası süren dosyayı Dışişleri Bakanlığı'na ulaştırması için Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

BM'nin dosyayı, Hollanda Protestan Kilisesi ile Cenevre Dünya Kiliseler Birliği'nin, Malatya cinayetini gerekçe göstererek, "Türkiye'de din özgürlüğü olmadığını" ileri sürmesi ve bu konuda şikâyet mektupları yazması üzerine istediği öğrenildi.

'Kampanya' iddiası
Şikâyet mektuplarıyla harekete geçen BM Dinsel Hoşgörüsüzlük raportörü, Zirve Yayınevi cinayetiyle ilgili olarak Türkiye'den belge, bilgi istedi. BM'nin başvurusu üzerine 9 Mayıs 2007'de Adalet Bakanlığı'na yazı yazan Dışişleri Bakanlığı da "Ülkemize karşı kampanyaya dönüştürülmekte olan bu konu hakkında sivil toplum kuruluşlarının iddialarının ivedilikle yanıtlanması uygun olacaktır. Cinayetle ilgili soruşturma süreci hakkında bakanlığımızın bilgilendirilmesini istiyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Büyükelçi Hasan Göğüş'ün imzasıyla Adalet Bakanlığı Uluslararası Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ayrı ayrı gönderilen yazıda, çeşitli uluslararası sivil toplum kuruluşlarından Türkiye'de din özgürlüğü konusunda eleştiriler alındığı da hatırlatıldı.

Yazı, Adalet Bakanlığı tarafından Malatya Başsavcılığı'na gönderildi. Savcılık, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasını isteyerek lüzumlu belgeleri dosya halinde Adalet Bakanlığı'na iletti. Bakanlık dosyayı inceleyip BM'ye iletilmesi için Dışişleri'ne gönderecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız