SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BM Bilişim Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Birleşmiş Milletler (BM) Bilişim teknolojileri görevlileri Malatya'da toplantı yaptı.

Valilik Salonu'nda, Vali Ulvi Saran'ın başkanlığında düzenlenen BM Bilişim teknolojileri toplantısına, Vali Yardımcısı Vekili Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, Küçük ve Orta Sanayiciyi Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya İl Müdürü Murat Seki, BM Proje Müdürü Özlem Çalışkan ile IBM Firması ortağı Jame James ile BM IBM uzmanları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Ulvi Saran, IBM firmasının bilişim teknolojilerinden yararlanmak için kısa, orta ve uzun vadeli çalışma yapacaklarını belirtip, BM görevlilerinin Mersin ve Gaziantep'de yaptıkları çalışmayı Malatya'da gerçekleştireceklerini vurguladı.

BM görevlileri ile Malatya'nın sorunlarını daha önceden de ele aldıklarını, bunların tarımdan tutun da, ulaşım ve kent alyapısı sorununa, ekonomik durumun daha iyi olabileceğinden kaynaklarını iyi kullanılmasına kadar olan konuları ele aldıklarını söyleyen Vali Saran, bu toplantılarda, farklı tecrübelerin bir araya gelebilmesi konusunda mutabaka varıldığını aktardı.

BM IBM'nin bilişim teknolojilerinden yararlanmak için Malatya'ya davet ettiklerini dile getiren Vali Saran, sorunları küreselden yerele ele aldıklarını bildirip, "BM'nin sınırları aşan tecrübelerinden yararlanmak için bu toplantıları düzenliyoruz"ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız