SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BM'deki Toplantıya Katıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:52:31
BM'deki Toplantıya Katıldı
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık’ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Kadının Statüsü Komisyonu'nun Genel Kurul Formatındaki Yüksek Düzeyli Oturumu'nun açılışına katıldı. 

TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili Öznur Çalık, ABD'nin New York şehrinde, dünya genelinde şiddet ve tehdit altında bulunan kadın ve kız çocuklarının durumlarının iyileştirilmesi çerçevesinde gerçekleşen bir dizi programda katılımcı ve konuşmacı olarak yer alan Bakan Fatma Şahin'e eşlik ettiğini söyledi.

AKP Hükümetinin, şiddetten arındırılmış ailelerin sağlıklı toplumları ifade ettiğinin farkında olarak, şiddetle mücadelede kararlığını gösterecek pek çok çalışma yaptığını ve çalışmaları ABD'de tekrar anlatma fırsatı bulduklarını ifade eden Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadınlar Günü Haftasına girdiğimiz günlerde BM Kadının Statüsü Komisyonu toplantılarında Sayın Bakanımızla birlikte, geldiğimiz noktayı paylaşmak için bir araya geldik. Katılımcı ülkelerin bakanları ile çok verimli toplantılar ve görüşmeler yapıldı. Şunun açıkça altını çizmeliyim ki, İstanbul Sözleşmesini ilk imzalayan ülkenin Türkiye olması Birleşmiş Milletler 'de büyük takdir topladı. Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Sözleşmesini dünyada ilk imzalayan bakan bizim bakanımız. Türkiye'nin kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik son yıllarda attığı adımlar ülkemizi bu yılki oturumda baş aktör haline getirdi. Özellikle geçen yıl 8 Mart'ta kadınlarımıza hediye ettiğimiz Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanunumuz ve en yeni gelişme olarak faaliyete giren Şiddeti İzleme Merkezlerimiz alkış topladı.”

Birleşmiş Milletler nezdinde Türkiye'nin ve Türkiye'de kadınların son 10 yılda geldiği olumlu noktayı paylaşmanın anlamına değinen Çalık, ülkenin her sene kadının statüsü komisyonu toplantılarına biraz daha güçlenerek katılım gösterdiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız