SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bocce Turnuvası

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:54:03
Bocce Turnuvası
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da ilk defa Bocce turnuvası düzenlendi.Bocce Bowling Dart Federasyonu İl Temsilcisi Mürsel Kurt ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Organizasyonu ile yapılan il şampiyonası müsabakalarına lisanslı  12 kız , 15 erkek  toplam 27 sporcu katıldı. Müsabakalar GSİM Atletizm sahasında yapıldı.
 
İlimizde yeni faaliyetlerine başlanan bocce sporunun  ilk yarışmasında.dereceye giren sporcular:
 
Erkekler                                                        
1-Yusuf Bulucu                                            
2-Nur Ahmet Öleş                                        
3-Onuray Demir
 
Kızlar
1-Gizem Gündüz
2-Ayni Zeliha Ilgaz
3-Rabia Topal                                           
 
BOCCE NEDİR, NASIL OYNANIR?
Bocce, bir tür spor dalı. Sporun kökeninin Anadolu'ya dayandığı ve M.Ö. 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmektedir. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır. Bugünkü şekliyle ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve "bocce" adını da Romalılardan almıştır. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir. Türkiye bocce ile 1991 yılında tanışmış, 2005 yılında "Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu"nun kurulmasıyla bilinen spor kimliğine kavuşmuştur.
 
Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa yakın olmasını sağlamak. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor, 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir.
 
Kaynak: http://www.cerezforum.com/diger-spor-dallari/53965-bocce-nedir-nasil-oynanir.html#ixzz1wTJwrgJ4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız