SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bodur'a İlk Hasat..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da başlatılan bodur elma projesinde ilk meyve alınırken, ilk hasadı Vali Halil İbrahim Daşöz yaptı.

Malatya - Sivas karayolu Kavuklar Beton'un arka kısmında Ramazan Kavuk tarafından 6 dönüm alana kurulan bodur elmada ilk hasadı Vali Halil İbrahim Daşöz yaptı. Hasat programı nedeniyle konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, modern tarımın önemine değinerek, "Normal elma bahçesi kurulsa 5-6 yılda verim alınıyor. Bodur elmada ise 2-3 yılda alınıyor. Ayrıca verim de fazla oluyor" şeklinde konuştu.

"Burada, yeşil elma denilen uluslararası değeri olan elmalar yetiştiriliyor" diyen Vali Daşöz, Malatya için kayısı üretiminin birinci sırada olduğunu, ancak kayısıya alternatif ürünlerin de artırılması gerektiğini vurguladı.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ise, "2005 yılında 850 dönüm olarak 66 çiftçi şeklinde planlanan bodur elma yetiştiriciliği bugün bin 150 dönüme ulaştı. Son üç yılda 28 adet yarı bodur kayısı ve 38 adet de bodur elma bahçesi kuruldu" dedi.

Bodur elma yetiştiriciliği yapanlara yüzde 50 hibe desteğinin yanı sıra müdürlük olarak her türlü teknik destek verdiklerine dikkat çeken Güldal, bodur elma hasadı için toplanıldığını kaydetti.

Vali Halil İbrahim Daşöz, emekli avukat Ramazan Kavuk'un bahçesinde ilk hasadı başlatırken, daha sonra hava alanı yolunda Özal Köyü'ndeki Serkan ve Selçuk Kendirci kardeşlerin 60 dönüme 1,5 yıl önceden diktikleri bodur elma bahçesi de gezildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız