SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Boğaz Misillemesi

A- A+ PAYLAŞ

ABD savaş gemilerinin Türk Boğazları'ndan geçerek Karadeniz'e, Rusya'nın burnunun dibine girmesine Rusya, misilleme olarak savaş gemilerini, ABD'nin "arka bahçesi"ndeki Karayip Denizi'ne, gönderiyor.

ABD savaş gemilerinin, Gürcistan'a "insani yardım" götürme bahanesiyle Karadeniz'e, Rusya'nın tam da burnunun dibine girmesine, Rusya'nın misillemesi bitmedi. Rusya bu kez tarihi bir adım atmaya hazırlanıyor.

4 savaş gemisi ve 1000 askerini, ABD'nin "arka bahçesi" sayılan Karayip Denizi'ne gönderiyor. Rusya bunu, Venezuela ile "ortak tatbikat" adı altında yapmaya hazırlanıyor.

ABD Başkanı George Bush'un "belalısı" olarak da anılan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Kafkaslar üzerinde yaşanan ABD-Rusya gerginliği sırasında Rusya'ya destek verdi.

Venezuela'da yayımlanan Vea gazetesinin Venezuela donanma istihbarat başkanı Salbarore Cammarata'ya dayanarak verdiği haberde, 4 Rus gemisiyle 1000 askerinin 10 ila 14 Kasım günlerinde Venezuela'da olacağı belirtildi.

Rus donanmasının Latin Amerika'da ilk kez tatbikat yapacağını söyleyen Cammarata, tatbikata Venezuela hava kuvvetlerinin de katılacağını kaydetti. Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, silahlarını yenilemek için Rusya'dan taarruz uçakları ve denizaltılar satın almış, füze savunma sistemi alma istediğini dile getirmişti.

Chavez: Rusya stratejik müttefikimiz

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, 1 Eylül günü Rusya'nın ülkesinin stratejik müttefiki olduğunu hatırlatarak, Rus gemi ve uçaklarının ülkesinden transit geçmesine yeşil ışık yakmıştı.

Televizyondaki “Alo Presidente” programında, bütün dünyanın Rusya'nın Venezuela'nın stratejik müttefiki olduğunu bilmesini isteyen Chavez, “(Rusya Başbakanı Vladimir) Putin ve (Devlet Başkanı Dimitri) Medvedev'e Rus gemi ve uçaklarının mürettebatlarıyla Venezuela'da hoş karşılanacağını söyledim” demişti..

Chavez, Rus uçaklarının Venezuela'da istedikleri piste inebileceklerini de belirtmişti. Venezuela Devlet Başkanı'nın bu açıklamalarının, Rusya ile Gürcistan arasındaki kriz nedeniyle Rusya'nın Batılı ülkelerle diplomatik ilişkilerinde sıkıntılı bir dönem geçirdiği dönemde yapıldığına dikkat çekiliyordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız