SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Boğulmama Bilinci' Sergisi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan ve SODES tarafından kabul edilen "Boğulmama Bilinci ve Yüzme Tutkusu Seminerleri" projesi kapsamında, konuya daha fazla dikkat çekmek amacıyla Malatyapark içerisinde bir fotoğraf sergisi açılacak.

Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, yaz aylarında ülkemiz genelinde bir yıl içerisinde yaklaşık 900 adet boğulma olayı yaşanırken, ilimizde de her yıl 20'nin üzerinde boğulma olayı görülüyor.

Yaşanan bu acı olayların tekrarlanmaması, boğulma olaylarının en az seviyeye düşürülmesi amacıyla, Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından "Boğulmama Bilinci ve Yüzme Tutkusu Seminerleri" projesi kapsamında çeşitli çalışmaların yapıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından, "Boğulmama Bilinci ve Yüzme Tutkusu Seminerleri" projesinin kabul edilip desteklenmesinin ardından çalışmalara hız verildiği belirtilerek, özellikle boğulma olaylarının çok sık yaşandığı Kale, Battalgazi, Akçadağ, Yazıhan ve Doğanşehir ilçelerindeki okullarda konuyla ilgili seminerler düzenlendiği bildirildi.

Öğrencilere yönelik seminer çalışmalarının okulların tatile gireceği güne kadar devam edeceği belirtilen açıklamada, ayrıca Cankurtaran Kursu düzenlendiğini ve bu kursa katılanlardan 10 gencin Cankurtaran vasfını kazandıkları bildirildi.

Açıklamada, düzenlenen eğitim seminerlerinin yanısıra baraj ve göl kenarlarına uyarıcı levha dikimlerinin de yapıldığı ifade edilerek, vatandaşların boğulma olaylarına karşı daha dikkatli olmalarını sağlamak için de 4 Haziran Cumartesi günü saat 14.00'de Malatyapark AVM'nin birinci katında fotoğraf sergisi düzenleneceği ve sergiye bütün Malatyalılar'ın davetli oldukları bildirildi.

Sergi 5 Haziran Pazar günü sona erecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız