SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Boğulmamak İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Planlama Teşkilatı tarafından SODES kapsamında finanse edilip, Malatya Belediyesi tarafından yürütülen “Boğulmama Bilinci ve Yüzme Tutkusu Seminerleri” okullarda devam ediyor.

Konuya ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"Proje kapsamında Vakıfbank İlköğretim Okulunda bir eğitim semineri düzenlendi. 26 Ocak Çarşamba günü düzenlenen seminere İtfaiye Müdürü Hanif Acar, Vakıfbank İlköğretim Okulu Müdürü Aziz Aker, Vakıfbank İlköğretim Okulu öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Malatya Belediyesi İtfaye Müdürlüğünün Boğulmama Bilinci ve Yüzme Tutkusu Seminerleri projesi kapsamında okullarda seminerler vereceklerini belirten İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, Baraj ve göllerin bulunduğu Doğanşehir, Battalgazi, Yazıhan, Akçadağ ve Kale ilçelerinde 40, merkezde de 10 okulda eğitim vereceklerini söyledi.

İtfaiye Müdürü Acar, “Seminerler sırasında çocuklarımıza boğulmalara karşı neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler veriyoruz. Tehlikeli olabilecek yerlerde yüzülmemesi, yüzerken de tehlikeye düşmemek için nelerin yapılmaması konularını anlatıyoruz. Türkiye de yılda 900 kişi boğularak ölüyor. Bu göz önüne alındığında seminerlerin önemi bir kat daha artıyor. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır bu eğitim programına destek veriyor. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Projeyi amacına uygun ve başarılı bir şekilde sürdürdüklerini belirten Su Altı Arama Kurtarma Timi Dalış Eğitmeni ve proje koordinatörü Bahattin Yıldırım, 10 yılda Malatya ve çevre illerde 150 boğulma olayına müdahale ettiklerini ve yaşanan boğulma olaylarının çoğunun bilinçsizlikten ve bilgisizlikten kaynaklandığını söyledi.

Yıldırım, “Bu üzücü kazalarda yapılan yanlışları seminerlerimizde anlatarak ileride yaşanacak tatsız olayların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda şuana kadar 5 okulumuzda eğitim semineri verdik. Proje kapsamında Türkiye’nin en büyük boğulma envanterini hazırlayarak gerek halkımızı, gerekse de öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz” dedi.

Malatya Belediyesi’nin önemli çalışmalara imza attığını belirten Vakıfbank İlköğretim Okulu Müdürü Aziz Aker, “Malatya ve çevresi barajlar ve göllerle kaplı. Çocuklarımız yüzme tutkusuyla eğitim almadan bu sulara girip çıkabiliyorlar. Yaşanabilecek tatsız olaylar herkesin canını yakıyor. Malatya Belediyesinin bu bilinçle düzenlediği seminer çocuklarımız için çok önemli. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Su Altı Arama Kurtarma Timi Dalış Eğitmeni ve proje koordinatörü Bahattin Yıldırım, Vakıfbank İlköğretim Okulu öğrencilerine Boğulmama Bilinci ve Yüzme Tutkusu konulu seminer verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız