SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Boğulmaya Karşı Para Cezası

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:04:54
Boğulmaya Karşı Para Cezası
A- A+ PAYLAŞ

Adana'da boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla suya giren 15 yaşından büyüklerin Kabahatlar Kanunu'na göre cezalandırılacağı bildirildi. 

Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada, yaz mevsimi dolayısıyla yoğun şekilde hissedilen aşırı sıcakların etkisiyle, sulama kanalı, baraj gölü ve nehirlerde serinlemek amacıyla girilmesi sonucunda her yıl yaşanan boğulma olaylarının bu yıl da sürdüğüne dikkat çekildi.

2014 yılı itibarıyla, 16 kişinin serinlemek için girdikleri sulama kanallarında boğularak yaşamlarını kaybettikleri ve 2008-2014 yılları arasında, çeşitli yaş aralıklarında bulunan 113 kişinin sulama kanalları, nehirler ve baraj gölünde can verdiği hatırlatılan açıklamada, uygulanacak idari yaptırımlarla, ölüm olaylarının en aza indirgenmesinin hedeflendiği belirtildi.

15 YAŞINDAN BÜYÜKLERE CEZA

Her yıl yaşanan boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler kapsamında, sulama kanalı, baraj gölü ve nehirlerde suya giren 15 yaşından büyükler, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddelerince, idari yaptırım cezaları uygulanacağı, 15 yaşından küçüklerin ise kolluk kuvvetleri, belediye zabıta ekipleri ve DSİ Bölge Müdürlüğü görevlilerince sulama kanallarından çıkarılarak, uzaklaştırılacakları kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, boğulma olaylarının önlenmesi konusunda vatandaşların da duyarlı olmaları istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız