SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Boksa İlgi Her Geçen Gün Artıyor"

0
Güncellendi - 2016-04-05 04:27:16
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Antrenörü Hakan Korkmaz, boks sporuna olan ilginin her geçen gün arttığını kaydederek, ilginin okullar arası boks spor müsabakalarına da yansıdığını kaydetti.

Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi'nde, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verilen boks kursuna ilgi artıyor. Özellikle bayan sporcular, boks sporunu yapmak için büyük bir talepte bulunuyor.

Boks Antrenörü Hakan Korkmaz, boks sporunun giderek yaygınlaştığını ve sporu yapan sporcu sayısının arttığını ifade ederek, "Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kursa yoğun bir ilgi var. Boks sporuna olan ilgi arttı. Boksun savunma sporu olduğunu, dövüş sporu olmadığı görüldü. Dolayısıyla da boks sporuna yoğu bir talep oluşmaya başladı. Bu durumdan çok memnunuz" dedi.

"MÜSABAKALARA 150 SPORCU KATILDI"

Korkmaz, okullar arası boks müsabakalarına 150 sporcunun katıldığını kaydederek, "22-25 Mart tarihlerinde okullar arası gençler boks müsabakaları yapıldı. Boks sporuna olan ilgiyi burada daha iyi gördük. Çünkü Malatya tarihinde ilk defa yoğun bir katılım oldu. 150'ye yakın sporcu müsabakalarda yer aldı. Kilolarında birinci olan sporcular, Konya'da yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacaklar" diye konuştu.

"BAYANLARIN BU SPORU YAPMASI LAZIM"

Bayanların boks sporunu rahatlıkla yapabileceğini dile getiren Korkmaz, "Bayan sporcularında boksa olan ilgisi çok güzel, bu bizi oldukça memnun ediyor. İzmir'de Bayanlar Boks Türkiye Şampiyonası yapıldı. Malatya'dan şampiyonaya katılan bayan sporcularımız birinci, ikinci ve üçüncülük elde etti" ifadelerini kullandı.

Korkmaz, boksun bir savunma sporu olduğunu ve bayanların kendilerini korumak amacıyla bu sporu yapabileceklerini kaydederek, "Bayanların boks sporunu yapmaları lazım. Boks sporu savunma sporudur. Kadın cinayetleri ve tacizler şuanda gündemde sıkça yer alıyor. Bizde bu nedenlerden dolayı bayanlarımızı boks sporuna yönlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Yeni Malatya Gazetesi

a6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız