SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Boksör Kızlar Milli Formayı İstiyor

0
Güncellendi - 2016-01-28 03:40:18
Boksör Kızlar Milli Formayı İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'yı temsilen katıldıkları Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Boks Türkiye Şampiyonası’nda Yıldız Kızlarda Türkiye ikincisi olan Tuğba İpekten ile aynı şampiyonada Yıldız Kızlarda Türkiye üçüncüsü olan Nurşah Kaya ve Genç Kızlarda Türkiye dördüncülüğünü elde eden Tuğba Bayduz, milli takım seçmelerine katılacak.

Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Boks Türkiye Şampiyonası, geçtiğimiz hafta İzmir Çeşme’de yapıldı. 40 ilden 447 bayan boksörün yer aldığı şampiyonaya Malatya Turgut Özal Boks Kulübü 7 bayan ile katıldı.

Şampiyonada; Tuğba İpekten, 52 kilogram Yıldız Bayanlarda Türkiye ikinciliğini elde ederek, gümüş madalya kazandı. Aynı şampiyonada Nurşah Kaya, 66 kilogramda Türkiye üçüncüsü, Genç Bayanlarda ise Tuğba Bayduz, 51 kilogramda Türkiye Şampiyonasında ilk dörde kaldı. Şampiyona sonrası ara vermeden Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi’nde antrenmanlarını sürdüren bayan boksörler, milli takım seçmelerine katılacak.

ÜÇ SPORCU MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE KATILACAK

Turgut Özal Boks Kulübü Başkanı ve Bölge Boks Antrenörü Aziz Bayduz, Türkiye Boks Federasyonu’nun 2016 yılı faaliyet programında bulunan Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Boks Türkiye Şampiyonası’nda 3 sporcularının derece yaptıklarını kaydetti.

Bayduz, 447 bayan boksörün yarıştığı şampiyonaya kulüplerinden 7 sporcunun katıldığını ifade ederek, “Tuğba İpekten şampiyonada final oynadı ve Türkiye ikincisi oldu. Şampiyonada 66 kilogramda Nurşah Kaya Türkiye üçüncüsü oldu. Şampiyonada, Tuğba Bayduz’da ilk dörde kalarak, milli takım seçmelerine katılma hakkını elde etti.

Bayan boksunda iyi bir performans yakaladıklarını dile getiren Bayduz, 2 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan milli takım kamp seçmelerine sporcularını hazırladıklarını kaydetti.

Bayduz, sporcuları seçmelerde başarılıp olup, uluslararası müsabakalarına katılacaklarına inandıklarını ifade ederek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’ya teşekkür etti.

“SPORCULARIMIZ SEÇMELERDE BAŞARILI OLACAKTIR”

64e2df0e-efc5-4b12-af30-7fc1acf13d45Boks antrenörü Kemal Kargı ise, boksörlerin 4 aylık süreçte yoğun bir tempoda çalıştıklarını kaydederek, bu çalışmaların karşılığını Türkiye Şampiyonası’nda aldıklarını belirtti.

Kargı, üç boksörün milli takım seçmelerine katılacağını ifade ederek, “Milli takıma davet edilen sporcular arasında yeniden bir seçme yapılacak. Şampiyonada derece yapan üç sporcumuzda bu seçmelerde yer alacak. Üç sporcumuzun da başarılı olup, Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Tecrübeli çalıştırıcı, bayan boksörlerin Türkiye Şampiyonasına en iyi şekilde hazırlandıklarını ancak maç eksiği nedeniyle daha büyük dereceleri kıl payı kaçırdıklarını anlattı.

Milli takım seçmelerinde boksörlerin bol müsabakalardan geçeceğini dile getiren Kargı, sporcuların müsabakalar sonucunda başarılı olacaklarına inandıklarını belirtti.

“HEDEFİM AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONASI”

Yıldız Kızlarda Türkiye ikincisi olan Tuğba İpekten, Malatya’da yapılan seçmelerde şampiyon olduğunu anımsatarak, Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Boks Türkiye Şampiyonası’nda Yıldız Kızlarda Türkiye ikincisi olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Genç boksör, milli takım seçmelerine katılacağını ve seçmelere en iyi şekilde hazırlandığını kaydederek, “Şampiyonada 4 maç yaptım ve başarılı olup, finale kaldım. Final maçını bir sayıyla verdim. Şampiyona geride kaldı. Önümde milli takım seçmesi var. İnşallah başarılı olup, uluslararası müsabakalara katılmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

16 yaşındaki Tuğba, hedefinin Avrupa ve Dünya Boks Şampiyonaları’nda milli formayı giymek olduğunu da sözlerine ekledi.

"MİLLİ FORMAYI ÇOK İSTİYORUM"

Şampiyonada, yıldız bayanlarda Türkiye üçüncüsü olan Nurşah Kaya, ilk maçında Türkiye üçüncüsü olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Pano01d16 yaşındaki boksör, Türkiye Şampiyonası'nda elde ettiği derecenin ardından milli takım seçmelerine katılacaklarını kaydederek, "Oldukça heyecanlıyım. Ayrıca çok mutluyum. Birde seçmelere birlikte çalıştığım iki arkadaşımla birlikte gideceğim. Milli takım seçmelerinde başarılı olup, milli formayı da giymek istiyorum" dedi.

Milli formanın en büyük hedefi olduğunu dile getiren genç sporcu, seçmelere en iyi şekilde hazırlandığını belirtti.

Türkiye Şampiyonası'nda yaşadığı talihsizliğe rağmen milli takım seçmelerine çağrılan 17 yaşındaki Tuğba Bayduz ise, "Türkiye Şampiyonası'nda dördüncü oldum. Maçımda biraz haksızlık oldu. Bunu yetkilere ilettim" dedi.

Milli takım seçmelerine hazırlandıklarını kaydeden Bayduz, "Şampiyona benim için iyi geçti. Son maçta yaşadıklarım beni etkilese de, milli takım seçmelerine katılma hakkını elde ettim. Milli takım seçmelerine en iyi şekilde hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıldız Bayanlarda Türkiye ikincisi olan Tuğba İpekten'e boks malzemesi hediye edildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız