SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bol Bol Dua Etmeliyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:28:41
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, “Kadir Gecesi'ni fırsat bilerek, bol bol dua, tövbe ve istiğfar etmeliyiz” dedi. 

3 Ağustos Cumartesi gecesi idrak edilecek olan Kadir Gecesi ile ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, ”Kim ki Ramazan ayını ve Kadir Gecesini idrak ederse, bütün günahları bağışlanır deniyor. Dolayısıyla, Kadir gecesini iyi değerlendirip, kaza namazları kılmalı, Kur’an-ı Kerim okumalıdır. Allah’ım sen af edicisin, affetmeye seversin, bizi, beni de affet diye dua etmeliyiz. Sahur vaktine kadar gecemizi dolu dolu geçirmeliyiz. Bol bol tövbe etmeliyiz. Kadir gecesini fırsat bilerek, bol bol dua,tövbe ve istiğfar etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Zekat ve fitrelerin vermeyenlerin Ramazan bayramı öncesinde vermeleri gerektiğini söyleyen Gül, Kadir gecesinin akmakta olan kan ve gözyaşlarının bitmesine vesile olmasını diledi.

ÖZ'ÜN MESAJI..

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün mesajı şöyle:

"Yeryüzünde barışı ve adaleti, insani bağları kuvvetlendirmeyi, toplumları insani gayelerle birbirlerine yaklaştırmayı, hayırlı işlerde yardımlaşmayı zaruri gören dinimizin yüce kitabı Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesine ulaşmanın heyecanını birlikte yaşıyoruz.

Ümit ediyor ve inanıyorum ki zor günler geçiren tüm kardeşlerimiz sabır ve azimleriyle kurtuluşa ereceklerdir. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunların da halkın sağduyusu ile bertaraf olacağına inanıyorum. Bu mübarek günlerde huzurumuz ve birliğimiz için hepimize daha fazla görev ve sorumluluk düşmektedir.

İnsanlığın birlik ve kardeşlik içerisinde mutlu bir şekilde yaşamasını hedefleyen dinimizce çok özel bir değer atfedilen bu mübarek gecede yapacağımız dua ve yakarışların; insanlığın birlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğinizin güçlenmesine, dünyanın birçok yerinde akmaya devam eden Müslüman kanı ve gözyaşlarının dinmesine vesile olmasını temenni ediyorum.   

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin Kadir Gecesini tebrik ediyor ülkemiz ve Tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

ÇALIK'IN MESAJI

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Kadir Gecesi dolayısıyla yaptığı açıklamada, "İslam’da mübarek günler ve geceler vardır. Bu günlerden muhakkak en önemlisi, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelmenin hüznünü yaşadığımız bugünlerde, bu hüznü gölgeleyen bin aydan daha hayırlı Kadir gecesidir. 

Maneviyatın doruğa ulaştığı Kadir Gecesi, tüm İslam âlemi için büyük bir fırsattır. Kadir Gecesi, Allah’u Teâlâ’nın insanlığa gönderdiği son kutsal kitap olan Kur’anı Kerim’in inmeye başladığı gecedir. Böylesine mübarek bir gecenin insanlara sunduğu maneviyatın, dayanışmanın ve kardeşlik ortamının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Rabbim’den niyaz ederim.  Bu mübarek gecenin, kardeş kanı dökülen, İslam âleminde bir milat olmasını temenni ederken, bu mübarek gecede edeceğimiz duaların, Mısır’da, Suriye’de, Filistin’de Irak’ta, Afganistan’da ve Myanmar’da dökülen Müslüman kanını durdurmasını yüce Allah’tan diliyorum 

Bu duygularla mübarek Kadir gecesinin, siz Malatyalı hemşerilerime, milletimize, tüm İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim."dedi.

ŞAHİN'İN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Başlangıcı rahmet , ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan Ayı’nın en müstesna gecelerinden biri olan Kadir Gecesi İslam dünyasındaki önemi, kıymeti ,fazileti  bol olan bir gecedir.

 Kadir Gecesi, Kur'an'ı Kerim’in  vahiy yoluyla  Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v.) gönderilmeye başlandığı müstesna ve özel bir  gecedir. Kadr, 'azamet' ve 'şeref' anlamlarına gelmektedir. Kadir Suresinde Yüce kitabımız Kur-an’ı Kerim’in Kadir gecesinde indirildiğinden Kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğu, bu gecenin rahmet ve berekete vesile olduğu,İslam alemi ve  insanlık için büyük bir öneme sahip olduğunu bilmekteyiz.Ramazan ayını ve Kadir Gecesi'ni anlamanın, ihya etmenin, değerlendirmenin yolu Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in  mesajını doğru  anlamaktan geçer. 

Bu duygu ve düşüncelerle Malatyalı hemşerilerimizin, aziz milletimizin, İslam Aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, insanlığın barış ve huzuruna, Dünyanın birçok yerinde akan   Müslüman  kardeşlerimizin kan ve gözyaşlarının dinmesine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

AKIN'IN MESAJI..

AKP Milletvekili Cemal Akın'ın mesajı şöyle:

"Bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kuran-ı Kerim bu gece indirilmeye başlanmıştı. 

Bu gece, hatalarımızdan ders almalı, geçmişimizin muhasebesini yapmalıyız.  Bu geceyi bağışlanmayı ümit ederek geçirmek hepimize nasip olur inşallah. Değerli hemşehrilerimin, bu geceyi Rabbin rızasına uygun geçirirken, İslam dünyasının içinde olduğu sıkıntılardan kurtulması için dua edeceği hissi ve mutluluğu içerisindeyim. Bu gece vesilesi ile dünyamızın dört bir yanında savaşlardan mağdur olan insanların kurtuluşa ve huzura ermelerini Yüce Allah'tan temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kadir Gecemizin İslam alemine ve tüm insanlığa, barış ve huzur getirmesini diliyor, tüm hemşehrilerime en kalbi selam ve saygılarımı sunuyorum."

ÇAKIR'IN MESAJI..

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır şu mesajı yayınladı:

"Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın had safhaya ulaştığı mübarek Ramazan Ayı’nın son günlerine yaklaşırken, Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir Gecesi’ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz.

Kadir Gecesi’nin gönül dünyamıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize sağlık, sıhhat ve huzur getirmesinin yanı sıra; dünya üzerinde akan kanların, gözyaşlarının, adaletsizliğin, yoksulluğun bitmesine; ülkemizdeki refah, huzur, güven ve kardeşlik ortamının artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam Alemi’nin mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; hayırlara vesile olmasını diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız