SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bol Bol Kayısı Tavsiye Ediyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere Malatya’ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ‘Domuz Gribi’ virüsünün değişikliğe uğraması olasılığına karşı önlemlerin alındığı ‘Kene’nin neden olduğu hastalığa karşı ise kene olayının hastalığın olduğu şehirlerde tedavi kapasitelerinin arttırıldığını ifade etti. Akdağ, TBMM’de kısa süre önce geçen ‘Anayasa Paketi’ ile ilgili olarak da "Vatandaşımız şöyle demokrasinin tadını iyice bir tatsın" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Malatya'daki programına Vali Ulvi Saran'ı ziyaret ederek başladı. Bakan Akdağ'a AKP Malatya Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, İhsan Koca ve Mehmet Şahin’de eşlik ettiler.

Ziyaret esnasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hükümet olarak son dönemlerde sağlıkta değişim ve dönüşüm projesini hayata geçirerek vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha üst düzey yararlanmalarını sağladıklarını öne sürerek, “ Eski muayenecilik anlayışı, bıçak parası gibi kötü işler ortadan kalktı. Yatalak hastalara evde sağlık hizmeti başlatıldı. Aile hekimliği uygulamalarına geçildi” dedi.

Bakan Akdağ, Anayasa Değişikliği ile ilgili olarak da "Umut ediyorum ki bu paket vatandaşımızın karşısına referandum olarak çıkacak. Gerçekten Türkiye, dünyanın gelişin ülkeleri içerisinde parlayan bir yıldızı durumuna gelmiştir. Bu anlamda hükümet olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Demokrasilerde halkın iradesi esastır. Halkın iradesini bütün kuvvetlerin üzerinde tutmamız gerekir. Demokrasinin anlamı bu.Yani halkın iradesi yerine başka vesayetlerin hakim olduğu yönetimlere aslında kamil demokrasiler demek mümkün değil. Bütün çabalar bunun içindir. Vatandaşımız şöyle demokrasinin tadını iyice bir tatsın. Bu anayasa bunun için yapılıyor. Türkiye'de üzülerek ifade etmek lazım ki; anayasalarımızın geçmişine baktığımız zaman 1960'dan itibaren Türkiye'de darbe Anayasası var" savında bulundu.

Bakan Akdağ bir basın mensubunun Domuz Gribi ve Kene ile ilgili sorusunu yanıtlarken de şunları söyledi:

"Domuz Gribi artık sonlandı. Ancak virüsün bir değişikliğe uğraması ihtimaline hem bilim adamlarımız, hem ilgili birimlerimiz ve hem de bakanlığımız gerekli tedbirleri almış biçimde. Bekliyoruz, bir anlamda. Hazırlıklarımızı aslında yapmış durumdayız. Tabi biliyorsunuz, ilaç stokları gibi hususlarda bir sıkıntımız yoktur. Bir tarafta da Türkiye'de suni solunum cihazları ile belki de vantilatör dediğimiz cihazlarla bakım yapabileceğimiz yatakların sayısını da bu vesile ile çok arttırdık. Yoğun bakım yataklarının yeteri kapasitede olması bu ülke için çok önemli.Kene ile ilgili en önemli husus vatandaşın dikkatli olmasıdır. Bu noktada da bilim adamları ile Tarım Bakanlığı ile çok yoğun çalışmalar yaptık. Ama en önemli nokta özellikle kırsalda yaşayan vatandaşımız, köylümüzün, hayvancılıkla ilgilenen, tarlada, bağda, bahçede iş yapan köylümüzün kendisini korumasıdır. Bunu için giysili olarak kırsala çıkmak çok önemli. Ayakların, bacakların çıplak kalmaması lazım. Kolların çıplak olmaması lazım. Vatandaş evine döndüğünde mutlaka kene kontrolü yapmalıdır. Öyle bir iş oldu ki, şehirlerdeki insanlar, bu Kenenin yaydığı hastalığın yaygın olduğu mevsim ne zaman? Haziran, Temmuz aylarında. Belki Mayıs'ın ortasından sonra, bir tedirginlik hissetmeye başlıyorlar. Çünkü, ulusal televizyonlarda yayınlar başlıyor. Oysa şehirlerde bugüne kadar hastalınmış hiç kimseyi görmedik biz. Kırsalda hastalık oluyor. Köylümüzde öteden beri keneye alışkın olduğu için, 'Bana bir şey olmaz' düşüncesi ile dikkatsiz davranabiliyor. Kenenin yaydığı hastalığın göründüğü şehirlerde tedavi kapasitelerimizi arttırdık. En önemlisi vatandaşın kendisini korumaya gayret etmesidir."

Bakan Akdağ bir basın mensubunun mevcut Devlet Hastahanesi’nin yenisi yapılınca yıkılacak olmasının o bölgedeki vatandaşlar tarafından olumlu bakılmadığı şeklindeki sorusu üzerine, “ Bölge Eğitim Araştırma Hastahanesi’nin temelini atacağız. Uzun süre böyle bir Hastahane yapılması için çalışma içerisindeydik. Arsa arayışımız sonuçlandı ve temel atma aşamasına geldik. Bu hastahanenin kapalı alanı 100 Bin Metrekare olacaktır. Mevcut 2 hastahane ve ilçelerdeki hastahanelerin toplamı bile bu kadar kapalı alana ulaşmıyor. Hasahanede 468 hasta yatak odası bulunuyor. Bunlardan 312’si tek kişilik, 156’sı ise 2 kişiliktir. Ayrıca 100 yoğun bakım yatağı 10 da Yanık Ünitesi’nde yatak olmak üzere 750 yatak kapasitesine sahip olacak. Tabii zorunluluk halinde yatak kapasitesi 900’e kadar ulaşabilecektir. Yeni hastahane bitmeden mevcutların yıkılması söz konusu değildir. Yeni bina bittiğinde ihtiyaçlara göre değerlendirmeler yapılabilir” dedi.

Vali Ulvi Saran, Bakan Akdağ’a kayısı ve kuruyemişten oluşan bir tepsi hediye ederken Bakan Akdağ, "Sağlık Bakanlığı olarak, şişmanlıktan korunma, doğru beslenme programı başlatıyoruz. Sigarada olduğu gibi.Çünkü hastalıklar açısında sigara ve birde şişmanlık hareketsizlik çok önemli iki hazırlayıcı unsur. Vatandaşlarımıza bol bol kayısı yemelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

BELEDİYE ZİYARETİ..
Bakan daha sonra Belediyeyi ziyaret etti.

Belediye ziyaretine ilişkin belediye basın bürosunca yayınlanan bülten şöyle:

"Çeşitli inceleme ve temel atma törenlerine katılmak üzere Malatya’ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

8 Mayıs Cumartesi sabah saatlerinde gerçekleşen ziyarete, Bakan Akdağ’ın yanı sıra Vali Ulvi Saran, Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Mehmet Şahin, İhsan Koca, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Şahin ile birlikte kalabalık bir heyet katıldı.

Ziyaret sırasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a kısa bir brifing veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bakan Akdağ’ı Malatya’da ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını belirtti.

Malatya’nın 400 bin dolayında nüfusunun olmasına rağmen, Malatya ile birleşen 2 ilçe ve 8 belde belediyesinden dolayı şehirleşmenin olumsuz etkilendiğini söyleyen Başkan Çakır, bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması ve şehrin sağlıklı bir şekilde büyümesi için ortak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bazı Belediye çalışmaları hakkında kısa bilgiler de veren Başkan Çakır, Türkiye’nin sağlık alanında yaşadığı gelişmelerden Malatya’nın da nasibini aldığını söyledi. Çakır ziyaret sırasında Bakan Akdağ’a kuru kayısı ile kayısı kristali hediye etti. Bakan Akdağ, Başkan Çakır’dan kayısıyı alırken sağlıklı beslenme için kayısı tavsiye ettiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın şahsında tüm Malatyalılara selam ve hürmetlerini sunan sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Belediyelerin bir şehrin altyapı ve imarını ilgilendiren önemli kurumlar olduğunu belirterek, bu anlamda Malatya Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri takdirle karşıladığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı ile Belediyelerin birçok ortak çalışmalarının olduğunu kaydeden Bakan Akdağ, temiz içmesuyu ve kuduz mücadelesi konusunda önemli mesafeler katedildiğini bildirdi.

Sağlık konusunda da Belediyelerin Sağlık Bakanlığı’nın önemli bir iş ortağı olduğuna da değinen Akdağ, “Malatya Belediyesinin bu konudaki hassasiyetlerini biliyor ve kendilerine teşekkür ediyorum” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız