SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bol Bol Okuduk"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:21:40
A- A+ PAYLAŞ
 
Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) Türkiye ve Malatya derecesi elde eden öğrenciler çeşitli hediyeler verildi. 
 
İbrahim Yücel İlköğretim Okulu’nda, SBS’de başarı gösteren öğrencilere törenle hediyeler verildi. Törende konuşan İbrahim Yücel İlköğretim Okulu Kurucu Müdürü Rıfat yücel, öğrencileri Erensu Mengüşoğlu’nun SBS’de 500 tam puan alarak 8’nci sınıflarda Türkiye birinciliği orta öğretim yerleştirme puanında ise, 499,488 puan alarak Malatya birinciliği ve Türkiye 7’ncliği elde etiğini, Özgür Temmuz Çelik’in ise 497,343 puan ile Malatya 2’nciliği ve Türkiye’de ilk 100 öğrenci arasına girdiğini belirtti.
 
Yücel, “Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır” diyerek, ekip ruhu içinde çalışmanın başarı getirdiğini vurguladı.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, Türkiye 1’ncisi ve Türkiye 7’ncisi çıkarılmasının önemine temas edip, başarının önemini anlattı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Malatya milletvekili Veli Ağbaba da, “Sınavlarla ilgili çeşitli şaibelerin yaşandığı KPSS’de soruların servis edildiği bir ortamda bu öğrencilerin kendi çabalarıyla başarı kazandıkları için kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 
Babası Gazi Lisesi, annesi ise Şentepe İlköğretim Okulu’nda öğretmen olan Erensu Mengüşoğlu’nun SBS’de 500 tam puan alarak 8’nci sınıflarda Türkiye birinciliği orta öğretim yerleştirme puanında ise 499,488 puan alarak Malatya birinciliği elde etmesinden memnuniyetini dile getirip, sınava düzenli çalışarak hazırlandığını ifade edip, “Bol bol kitap okudum” diyerek, Galatasaray Lisesi’ni tercih edeceğiniz kaydetti.
 
Babası aile hekimi, annesi öğretmen olan Özgür Temmuz Çelik ise, kitap okumanın yararlarını sınavda da gördüğünü belirtip, “Kitap okuyunca soruları daha çabuk okuyup kavrayabiliyorsun” dedi. Çelik, hedefinin büyük olduğunu vurguladı.
 
Konuşmalardan sonra öğrencilere okulu tarafından plaket verilip, diz üstü bilgisayar hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız