SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bol Keseden Atma..'

A- A+ PAYLAŞ

Fikri Sağlar, Malatya’da neden çılgın bir proje yapılmadığı yönünde sorulan soruya, Malatyalıların çılgınlıklara alışık olmadığı şeklinde esprili bir giriş yaparak; “6 milletvekili var Malatya’da. Demek ki bu 6 vekilin gücü yetmiyor ki Malatya’ya çılgın bir proje yapamıyorlar. Yâ da Malatya’ya bu tip çılgınlıklara gerek olmadığı düşünülüyor” dedi.

Kültür Eski Bakanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Genel Sekreteri, yazar Fikri Sağlar, CHP’nin adaylarına destek için Malatya'ya gelerek bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Sağlar, Malatya’nın AKP iktidarı döneminde kötü olaylar ile adının duyulduğunu ve Malatya’nın bu tip olaylar ile anılmasının doğru olmadığını belirterek, ithal edilen etlerin neye göre ve nasıl kesildiğinin açıklanmadan Malatya’da yaşayan vatandaşlara yedirildiğini söyledi.

Sağlar ayrıca AKP iktidarını ve Genel Başkan Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirerek; “Şu anda Başbakan’ın ortaya koyduğu hayalleri, bizim özdeyişlerimiz ile ‘Bol keseden atma’ yâ da ‘Atma Recep Din kardeşiyiz’ şeklinde nitelendirebiliriz” açıklamasında bulundu.

“ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİĞİMİZ GÖRÜNÜYOR”
Sağlar, Türkiye’nin her anlamda çok önemli ve kritik bir noktaya geldiğini belirterek; “Türkiye Doğu’su ile Batı’sı arasında çok büyük bir fark olduğu, en önemli sorun olan Kürt sorunu ile ilgili mevcut iktidarın çözümsüzlüğün bir çözüm olduğunun ortaya çıkışı Türkiye’deki barışın gerçekleşmesi doğrultusunda bugüne kadar hiçbir adım atılmamış olması ve asıl önemlisi bunlarla birlikte Türkiye’nin işsizlik, açlık ve yoksullukla karşı karşıya kalması hepimizin önemli bir noktaya geldiğimizi bir kez daha gösteriyor.

Bugünkü iktidarın Atatürk ve gerçekleştirdiği ilkeler ile ilgili ağzından bir tek kelime çıkmıyor. Meydanlarda yapılan konuşmalarda ne işsizlikten neden yeni Anayasadan bahsediliyor. Meydanlarda konuşan AKP genel başkanı 12 yıl sonrasının hayallerini ortaya koyuyor. Hayal kurmak bir siyasetçi için çok önemli. Hayal kurmak gerçekle hayal arasındaki köprüyü kurmakla mümkündür. Hayal kurduklarınızın gerçekleşeceğini düşünmeniz, uyanmanız gerekir. Ancak şu anda ortaya koyulan hayaller, bizim özdeyişlerimiz ile ‘Bol keseden atma’ yâda ‘Atma Recep Din kardeşiyiz’ şeklinde nitelendirebiliriz. İstanbul’da temeli atılacak olan bir kanalın, o kadar harcanan paraların Malatya’ya neler kazandıracağının tartışılması lazım. Verilen sözlerde 4 yıl sonrası değil 12 yıldan bahsediliyor. Bu da 4-5 yıl içerisinde bir şey yapılmayacağının bir kanıtıdır “ dedi.

“İÇMESUYU OLAYI BELEDİYENİN SUÇUDUR”
Başbakan’ın, 2023 hedeflerini eleştiren ve Malatya’da yaşanan su zehirlenmesi olayının belediyenin suçu olduğunu söyleyen Sağlar; “Ben Başbakan Erdoğan’a 12 Haziran’da 12 yıl izin verilip bir 12 yıl sonrasının hayalleri ile baş başa bırakılması gerektiğini savunuyorum. CHP’nin Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da da iyi bir oranla oyları toplayacağına inanıyorum. Malatya kendisine yakışmayan bir şey yaptı. Malatya AKP’ye en fazla oy vere 3 ilden biri. Malatya bu konumda çok üzüldüğünü belli edecek ve Malatyalı AKP’lileri değil de Malatyalı CHP’lileri gönderecek diye düşünüyorum. Malatya bu dönemde talihsiz olaylar yaşadı. Bunlar Türkiye’ye ciddi anlamda üzüntü veren olaylardı. Kanalizasyonun içme suyuna karışması ile 30–35 bin kişinin hastalandığını biliyoruz. Bu belediyenin bir hatasıdır. Çocuk Esirgeme Kurumu ile Zirve Yayınevi olaylarını bir kenara koymak istiyorum. Bunlar Malatya’nın kötü yönetilmesinden ortaya çıkmaktadır. Malatya’da icra mahkemeleri sayısı artırılmış. Malatya’da her 4 kişiden birisi Yeşilkart kullanmaktadır. Bu kentin bu duruma düşürülmesi Malatyalıları hak ettiği bir konum olamaz. Malatya işçin bu seçim bir kırılma noktası olacaktır” ifadelerini kullandı.

“MALATYALILAR ÇILGINLIK SEVMEZ”
Toplantı sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayana Sağlar, bi,r çok ilde çılgın projeler uygulanmaya çalışıldığını ancak Malatya gibi doğu illerinde böyle nir şeyin neden olmadığı yönündeki soruya; “Malatyalılar çılgınlıklara aklı fazla yeten insanlar değiller. Malatya’ya bir çılgın proje gelmiyor çünkü Malatya’ya bir çılgın proje getirirse Başbakan, ‘Sen zaten çıldırmışsın’ diyeceklerdir Malatyalılar. 6 milletvekili var Malatya’da. Demek ki bu 6 vekilin gücü yetmiyor ki Malatya’ya çılgın bir proje yapamıyorlar. Yâda Malatya’ya bu tip çılgınlıklara gerek olmadığı düşünülüyor.

“MALATYALILAR MENŞEİ BELLİ OLMAYAN ET YEDİ”
Son olarak ithal edilen etlerle ilgili olarak konuşan Fikri Sağlar; “Malatya’da meralar özelleştiriliyor. Niye? Hayvancılığın gelişmesi için. Peki oralarda geliştirilecek olan hayvancılık kimin ellerinde olacak? Köylünün mü büyük sermaye şirketlerinin mi? Bugün Türkiye’de hayvan sayısı azalmıştır. Onun için et ithal ediliyor. Kesilmiş et ithal edildi. Peki bu etler nasıl bir şartlar altında kesildi. İslami esaslara uygun muydu? Kendisinin İslamiyet’e en çok inanan insanlardan olarak kendini tanıtan Başbakan, sizlere Malatyalılara ne idüğü belli olmayan etleri yedirdi. Bunu Malatyalılar iyi düşünmeli ve dur demesi gerekiyor” dedi.

Başbakan’ın mitiglerde meydanlarda kullandığı üslup bozukluğunun tek nedeninin kaybettiği oylar olduğunu belirten Sağlar, “Başbakan bakışlarıyla insanların arkasından koştuğu bir insan olmaktan çıkmıştır. Üslubu düşüren Başbakandır” şeklinde konuştu.

Sağlar daha sonra seçim çalışmalarında bulunmak üzere partinin adayları ile Yazıhan ve köylerinde incelemelerde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız