SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bölge Adliye Mahkemesi Malatya'da Kurulmalı..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkanı Mehmet Görgeç, "Toplumumuzda ülkenin teminatı olan yargıya güven duygusu mutlaka en üst düzeyde olmalıdır" dedi.

Malatya Baro Yönetim Kurulu üyeleri, Avukatlar Günü sebebiyle Atatürk anıtına çelenk koydu. Baro Başkanı Görgeç burada yaptığı açıklamada, toplumda ülkenin teminatı olan yargıya güven duygusunun mutlaka en üst düzeyde olması gerektiğini söyledi. Görgeç, "Bunun için adaletin çağdaş bir yapıya, adil ve hızlı bir işleyişe kavuşması sağlanmalıdır. Tüm insanlığın ortak mirası olan evrensel hukuki değerlerin, ülkemizde uygulanması konusunda toplumumuzun bütün katmanlarında var olan iradenin doğru bir şekilde yasalaşması konusundaki çabalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Adil yargılama konusunda toplumda var olan kuşkuların giderilmesi ve adaletin gecikmesini önlemek amacıyla kurulan Bölge Adliye Mahkemeleri'nden bir tanesinin de Malatya'da kurulması gerektiğini ifade eden Görgeç, Bölge Adliye Mahkemesi için Malatya'da her türlü fiziki alt yapının hazır olduğunu belirtti.

Avukatların sosyal güvenlik sorunlarının çözümlenmesini istediklerini belirten Görgeç, "Yargıçlarımız, cumhuriyet savcılarımız ve yargı çalışanları, mesleğin onuruna uygun bir yaşam standardına kavuşturulmalıdır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız