SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bölge Baroları'' 301'e Karşı!..

A- A+ PAYLAŞ

Bölge Baro Başkanları ortak açıklamada bulunarak, TCK'nın 301. maddesinin tamamen yürürlükten kaldırılmasını istedi.

Batman, Bingöl, Ağrı, Malatya, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van Baro Başkanları yazılı bir açıklamada bulunarak, TCK'nın 301. maddesinin bütünüyle yürürlükten kaldırılmasını istedi.

Açıklamada, 301. maddenin düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanımı önünde ciddi bir engel olarak durduğuna dikkat çekilerek, düşüncelerini ifade eden çok sayıda aydın, sanatçı, yazar ve insan hakları savunucusu aleyhine TCK'nın 301. maddesinden dolayı soruşturma-kovuşturma başlatıldığı ve cezalandırıldığı hatırlatıldı.

HUKUKÇULAR DERNEĞİ'NDEN TÜSİAD'A..
Öte yandan Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Necati Karabay, TÜSİAD'ın kendi asıl işini bırakıp, Türkiye'yi yönetmeye kalkıştığını ileri sürdü.

Karabay, yaptığı yazılı açıklamada, TÜSİAD'ın geçen günlerde yayınladığı "Türk Demokrasisi'nde 130 Yıl" başlıklı raporu eleştirdi. Karabay, raporda etnik ve ana dilde eğitim ve seçmeli ders talepleri ile imam hatip liselerinin sayısının azaltılarak kız öğrenci alınmaması, İslam dininin öğretilmemesi ve nüfus cüzdanlarından din hanesinin kaldırılmasının talep edildiğini ifade ederek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"TÜSİAD'ı kınıyoruz. TÜSİAD'çılara sormak istiyoruz; Bu görüşlerinizi, üniversitelerdeki kat sayı ve başörtüsü zulmü, ülkemizdeki Hıristiyanlık misyonerlik faaliyetleri ve bölücülüğe karşı niye ileri sürmüyorsunuz? TÜSİAD kendi işini yapmayı bırakmış, Türkiye'yi yönetmeye kalkmakta. Ülkemizdeki bölücü unsurların elini güçlendirecek ve onları kışkırtacak zemin haline gelmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız