SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bölge Başkanlığı İçin Malatya..'

A- A+ PAYLAŞ

Vergi Haftası Malatya'da da kutlanırken, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, yeni bir yapılanma çalışması doğrultusunda Vergi Dairesi Bölge Başkanlığı ihdas edilmesinin söz konusu olduğunu, bunun da Malatya'da kurulması için çalışma yapıldığını söyledi.

SMMMO'YU ZİYARET..
19. Vergi Haftasının başlaması nedeniyle Malatya Vergi İdaresi başkanı Niyazi Özkök yanında Vergi dairesi müdürleri ve üst düzey yöneticilerinden oluşan heyetle Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nı (SMMMOB) ziyaret etti. Heyet SMMMOB başkanı Bahadır Altaş ve yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Vergi Dairesi başkanı Özkök; konuşmasında “ 19. Vergi haftasının başlaması nedeni ile mükelleflerle aramızda bir köprü işlevi gören ve yaptığımız çalışmalara yardımcı olan Mali Müşavir ve Muhasebecilerin Odasını ziyaret ediyoruz. Hafta nedeniyle başta okullarda seminerler ve sanatsal etkinlikler olmak üzere bir dizi faaliyetlerimiz olacaktır.” dedi.

SMMMOB başkanı Bahadır Altaş da “ İçinde bulunduğumuz bu kritik dönemde vergi daha da önemli. Başkanlığın kurulduğu 2005 yılından bu yana yaptığı çalışmalar da birbirimize hep destek olduk” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra basın mensuplarının sorularına geçildi. Bir basın mensubunun “Geçtiğimiz günlerde medyaya da yansıyan iddialarda muhasebecilerle bir probleminiz olduğu söylenmişti. Gerçekten aranızda problem var mı?” sorusuna SMMMOB Başkanı Altaş; "Vergi İdaresi ile aramızda herhangi bir problem yok. Konunun özünde bazı basın mensubu arkadaşlarımızın yanlış algılaması var” diye yanıtlarken Vergi İdaresi Başkanı Özkök; “Çatışmayla-ihtilafla vergi toplanamaz. Muhasebeci ve mali müşavir arkadaşlarımızla uyumlu çalışıyoruz ve bunun da meyvelerini 2.5 yıl içinde vergi toplama oranlarımız olağan şekilde artmasıyla alıyoruz” dedi.

Bir gazetecinin “Maliye Bakanlığı yeni bir yapılanma modeli üzerinde çalışmalar yapıyormuş. Bunu biraz açar mısınız?” sorusunaÖzkök; “ Evet, Bakanlığımızın böyle bir çalışma bakanlık nezdinde sürüyor. Bu modele göre Vergi İdaresi Bölge Başkanlığı ihdas ediliyor. Malatya, Elazığ, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan bir bölge Başkanlığının Malatya’da kurulması için çalışmalar hızla sürüyor. Fakat şu an bu çalışma henüz meclise gelmiş değil. İnanıyorum ki Bölge Başkanlığının Malatya’ya kurulması ilimize çok şey kazandıracaktır” diye yanıtladı.

Bir basın mensubunun “ Esnaflarımız, başkanlığınızın baskısından ve canının yanmasından şikayetçi bu şikayetlerini her fırsatta dile getiriyor. Bölge Başkanlığının ilimizde kurulması ile canı daha çok yanmayacak mı?" sorusuna Özkök; “Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk dışı uygulamaların ne Malatya’da ne de başka bir yerde meydana söz konusu değildir." yanıtını verdi.

BELEDİYEYİ ZİYARET..
Vergi Haftası kutlamaları dolayısıyla bir heyet, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı da ziyaret etti.

Belediye Basın Bürosu, ziyaretle ilgili şu bülteni yayınladı:

"..Vergi Haftası dolayısıyla Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök beraberinde bir heyet ile birlikte Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı ziyaret etti.

25 Şubat Pazartesi günü saat 11.00’de gerçekleşen ziyaret sırasında bir konuşma yapan Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, kayıt dışı ekonomi ile etkin ve verimli bir mücadele sürdürdüklerini belirterek, Malatya’nın bu konuda belirli bir düzeye geldiğini söyledi.

İnsanları kırmadan vergi alma bilincini Malatya’ya yerleştirdiklerini kaydeden Özkök, “Ekonomimiz kamuoyunda bilinenin aksine olumlu gidiyor. Büyüme de olumlu. KDV oranlarının düşmesine rağmen, Malatya’daki vergi gelirlerinde olumlu bir artış var. Bazı küçük esnaflarımız ile bazı sektörlerde sorun var ama geçici olduğuna inanıyorum. Bunlar ekonomideki dönüşüm sonucunda ve kurdan kaynaklanan, geçici şeyler” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar sürekli olarak Belediye’den destek gördüklerini ve her zaman yanlarında gördüklerini belirten Özkök, bu yardım ve desteklerinden dolayı Başkan Akın’a Teşekkür etti.

Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök’ün, Vergi Hukuku’nun Malatya’da uygulanması sırasında vergi mükelleflerinin vergilerini, severek ve isteyerek ödemelerine vesile olduğunu belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise bu sayede hem gelirin arttığını hem de vergi ödeme bilincinin arttığını söyledi.

Verimli çalışmalardan dolayı Niyazi Özkök ile Vergi Dairesi çalışanlarına teşekkür eden Başkan Akın, “Bizim inancımızda zenginin malının içerisinde fakirin hakkı vardır kanaati ve emri bulunmaktadır. Bu bilinç olunca durumu iyi olan insanlarımız bir hukuki edimi yerine getirirken aynı zamanda bir ibadeti yerine getirmenin de hazzını duymaları gerekir” dedi.

İnsanların ödedikleri vergilerin kendilerine hizmet olarak geri döneceğine inanması gerektiğini de söyleyen Başkan Akın, insanların çok kazanıp, çok vergi ödeyerek Malatya’nın ve Türkiye’nin daha çok kalkınması temennisinde bulundu.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız