SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bölge Bir Bütün..'

A- A+ PAYLAŞ

Kalkınma Ajansı'nın ilk yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

Merkezi Malatya olan ve Malatya, Bingöl, Tunceli ve Elazığ illerini kapsayan Kalkınma Ajansı'nın ilk yönetim kurulu toplantısı Polisevi'nde yapıldı.

Toplantıya Kalkınma Ajansı'nın doğal yönetim kurulu üyeleri olan Malatya Valisi Ulvi Saran, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Elazığ Valisi Muammer Erol ve Bingöl Vali Vekili Ahmet Odabaş, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ile birlikte 4 ilin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve İl Genel Meclisi Başkanları katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Kalkınma Ajansı'nın görev ve yetkileri yönetim kurulu üyelerine anlatıldı.

VALİNİN DEĞERLENDİRMELERİ..
Bu arada Malatya Valisi Ulvi Saran, "Kalkınma Ajansı faaliyet kapsamındaki illeri bir bütün olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Malatya'da yapılan Kalkınma Ajansı bölge genel kurulu toplantısından sonra makamında basın mensuplarına toplantıyı değerlendiren Vali Ulvi Saran, "Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan Bölge Kalkınma Ajansı'nın ilk genel kurul toplantısı bizim başkanlığımızda gerçekleştirildi. Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl valileri, ticaret ve sanayi odası başkanları, il genel meclisi başkanları katıldı. Türkiye'de ulusal kalkınma planları ele alındı. Kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları arasında iş birliğini geliştirmek konuları ele alındı. Kalkınmanın dengeli şekilde yürütülmesini sağlamak için neler yapılabilecek görüşüldü. Bölgeler arası kalkınmışlık farklarını gidermek üzere faaliyet gösterecek Kalkınma Ajansı yönetim kurulu zaman zaman bir araya gelecek. Malatya merkezli Kalkınma Ajansının kuruluşla ilgili konular görüşüldü. Başkan vekili belirlendi. Alfabetik sıraya göre Bingöl valisi başkan vekili oldu. Dönüşümlü olarak başkanlık yapılacak. Fikir alış verişinde bulunuldu" şeklinde konuştu.

Vali Saran, "İller, aynı sosyal kalkınmışlık kriterlerine göre değerlendirilecek. Belirli ortak faydaları barındıran iller bütün olarak değerlendirilecek. Kalkınma Ajansının merkezini oluşturan ilin daha fazla pay alması gibi bir mantık yoktur. İllerin yapacakları projeler ve yapacakları faaliyetlere göre, başarılarına göre bir uyum ve koordinasyon içinde çalışılması hedeflenmiştir. Bölgesel Kalkınma Ajansı olarak bölgeyi bir bütün olarak ele alıyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız