SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölge Enflasyonu Yüzde 1,49

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:32:14
Bölge Enflasyonu Yüzde 1,49
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya, Elazığ Bingöl, Tunceli İstatistiki Bölgesi’nde en yüksek fiyat artışı gösteren maddeler arasında 4. sırada içme suyunu gösterdi. 

TÜİK tarafından Malatya, Elazığ Bingöl, Tunceli İstatistiki Bölgesi’ne ait Tüketici Fiyatları Endeksi, Ocak 2013 rakamları açıklandı. Buna göre, Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)’ de aylık değişim yüzde 1,49 olarak gerçekleşti Tüketici Fiyatları Endeksi’nde 2013 Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,49, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,49, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,50 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 9,01 artış gerçekleşti.

Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 14,43 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti

Ocak ayında endekste yer alan gruplardan; gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 4,51, sağlık yüzde 1,74, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 1,49, mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri yüzde 1,32, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar yüzde 1,23, lokanta ve oteller yüzde 0,34, eğlence ve kültür yüzde 0,16, ulaştırma yüzde 0,13 gruplarında artış gerçekleşirken, giyim ve ayakkabı yüzde 6,76, haberleşme yüzde 0,03, gruplarında ise düşüş gerçekleşti, eğitim grubunda ise değişim olmadı.

En yüksek fiyat artışı gösteren madde patlıcan olarak açıklanırken, patlıcanın ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 76,54 artarken, kabak yüzde 63,26, yeşil soğan yüzde 59,22, su (belediye suyu) yüzde 12,19, yatak bazası yüzde 9,48 oranında arttı.

En fazla fiyat düşüşü gösteren madde kadın ceketi olurken, kadın ceketinin ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 21,70 oranında azalırken, kadın pardösüsü yüzde 17,92, spor müsabakalarına giriş ücreti yüzde 14,49, kadın kazağında yüzde 14,42, ve kadın botunda yüzde 12,89 oranında azalma yaşandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız