SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölge Gençlik Çalıştayı

A- A+ PAYLAŞ
 
Gelecek yıl Mayıs ayı içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak Türkiye Gençlik Şurası öncesinde, Kayseri'de Bölgesel Gençlik Çalıştayı yapıldı. Çalıştaya, Malatya'dan giden gençlerde katıldı. 
 
Türkiye'de 16 ilde yapılması öngörülen çalıştayların ilki, Kayseri'de gerçekleştirildi. Çalıştaya,  Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ercan Demirci, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile rektör ve dekanların yanı sıra Yozgat, Sivas, Nevşehir, Niğde, Malatya, Kırşehir illerinden giden gençler katıldı.
 
"ŞURA SONUCU ÖNEMLİ"
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez, ülke nüfusunun yüzde 50'sinin 30 yaşın altında olduğunu hatırlatan Hakyemez, "Bu gençliğin sadece nicelik değil, nitelik anlamında da bir yerlere gelmesi gerekir. Maalesef Türkiye'de sadece 1998 yılında gençlik şurası yapılmış. Biz, bütün illeri kapsayacak şekilde bunu gerçekleştirmemiz gerektiğini düşündük. 16 bölgede çalıştaylar düzenlenecek, alınan sonuçlar şura ile açıklanacak. Bu şuradan çıkacak sonuç çok önemli. İlk kez Türkiye'nin ulusal gençlik ve spor politika belgesini oluşturacağız. Elde ettiğimiz sonuçları projelerle pratiğe aktaracağız. Biz bu şuranın ardından elde edilen verilerin hepsini sadece şura kitabında kalacak şekilde değil, pratiğe aktarılması için uğraş vereceğiz" dedi.
 
"GENÇLİĞE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ"
 
Vali Mevlüt Bilici ise, "Daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığı, bütçesinin yüzde 98'ini spora ayrılıyordu, yüzde 2'si gençlik çalışmalarına aktarılıyordu. Şimdi bunun değişmesi bizleri son derece sevindirdi. Biz gençliğe çok önem vermemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlere daha çok ağırlık verileceğinden dolayı çok mutluyuz" dedi.
 
 
 "GENÇLERİN BEKLEMİŞ OLDUĞU PROJELERE GELDİK"
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yaptığı konuşmada, "Anadolu da yıldız ve marka şehirler arasında Kayseri geliyor. Altyapı ve üstyapıyla ilgili elimizden geleni yaptık, şimdi sıra kültür sanat projelerine geldi. Gençliğin beklemiş olduğu, istemiş olduğu projelere geldik. Şimdi elimizde olan projelere 20 yıl önce başlamış olsaydık bir gariplik olurdu. Atıksuyu yok, alt yapısı-üst yapısı yok. Bu mümkün değildi. Ama artık elimizde 10 civarında gençliği ilgilendiren projeler var. Kale İçi Kültür Sanat Merkezi, Anadolu Harikalar Diyarı bunlardan bazıları. Şimdi elimizde Erciyes projesi var. Bu projenin ortalarındayız. Bittiğinde orada 160 kilometre kayılacak bir pist çıkıyor ortaya. Teleferik ve sosyal tesisler kuruluyor. İnşallah bittiği zaman bunlardan biz de istifade etmiş olacağız. Gençliği de ön plana çıkarmış olacağız" ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez, gençliğe verilen önemden ötürü Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile belediye başkanlarının yanı sıra üniversite rektörlerine plaket takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız