SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölge Kan Merkezi Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:47:54
Bölge Kan Merkezi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Kızılay'ın Türkiye genelindeki 16. Bölge Kan Merkezi olan Güney Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi, Malatya'da açıldı. 

Düzenlenen törene; Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllü, Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu ile Kızılay yöneticileri katıldılar.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, “Ülke çapında yayılmış olan 15 bölge kan merkezimize 16.’sını ilave ediyoruz. 2005 yılında Sayın Başbakanımızın önderliğinde TBMM’de çıkan bir kararla Türkiye’de kan toplama, dağıtma ve Türkiye’nin kan ihtiyacını düzenli kan veren, gönüllü dönerlerden almaya dönük kan sistemimizin kurulması 2005 yılından itibaren başladı. 1957 yılından itibaren süren faaliyetlerimiz bir ivme kazandı. 2005 yılında bu kanun çıktığı zaman Türk Kızılayı teşkilatlanmaya başlamadan evvel Türkiye çapında 305 bin ünite kan topluyordu. Her yıl Sağlık Bakanlığımız tarafından konulan etaplar ve hedefler birer birer aşıldı. Son derece düzgün ve disiplinli bir çalışmanın ürünü olarak çok doğrusal bir grafik çizildi. 2012 yılı itibariyle 1 milyon 650 bin 500 ünite kan toplamaya muvaffak olduk. Bu Türkiye’nin kan ihtiyacını hastanelerdeki kan ihtiyacımızın yüzde 85’ine tekabül etmektedir. Dolayısıyla Kızılay’ın yapmış olduğu bu çalışma ile ülkemiz kan ihtiyacına cevap verir bir vaziyete gelmiştir. Allah nasip ederse bu yıl için 1 milyon 800 bin ünite kan toplamak suretiyle önemli bir atak daha yapmayı planlıyoruz. 1-2 yıl içinde de 2 milyon 200 bin ünite kan toplamak suretiyle Türkiye’deki kan ihtiyacını ve bu konuda olan taleplerin tamamını Türk Kızılayı eli ile karşılamış olacağız” dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “İnsanlık için olan, başkaları için olan nereye gittiğini bilmeyerek, ama bir insana gittiğini bilerek bu kan ihtiyacını yapan herkesi hürmetle anlamak lazım” diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, "Bölgemizin yaklaşık 50 bin ünite kana ihtiyacı var. Malatya’nın, Elazığ’ın, Adıyaman’ın ve aynı zamanda bölgemizin buna ihtiyacı var. Bu nedenle Bölge Kan Merkezi kuruldu" şeklinde konuştu. 

Çalık, öncelikle Kızılay’ın Malatya’da bir depo kurmasını da istediklerini belirterek, ardından ise Lojistik Merkezini ve yine Türkiye’de sadece 9 ilde bulunan Lojistik Ana Merkezi’nin kurulmasını istediklerini söyledi. Çalık, bu talepler için ihtiyaç duyulan 10 dönümlük bir yerin hazırlanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ise taleplere olumlu cevap vererek, kan merkezi ile depo kurulacak alanın tapusunun Kızılay’a verilmesini istedi.

Törende Kızılay’a katkılarından dolayı Milletvekili Öznur Çalık'a, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'ya, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Göğüs'e ve Kızılay eski şube başkanı Ali Yalçın’a plaketleri verildi.

Törende katılımcılar kurdeleyi keserek, Güney Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi’ni hizmete açtılar.

Konaklama Tesislerini İncelediler

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Suriyeli mültecilerin kaldığı Beydağı Konaklama Tesisleri’nde incelemelerde bulundular. 

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Beydağı Konaklama Tesisleri’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, buradaki Kızılay Merkezi’ni de ziyaret etti. Akar ve Çalık, Suriyelilere yönelik yapılan çalışma ve yürütülen hizmetleri hakkında bilgi aldı. Akar, dünyada birçok kamp gezdiğini, ancak Malatya’daki kampın verilen hizmet ve dizaynıyla örnek bir kamp olduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız