SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bölge Lideri Olmak İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kamu Yönetimi bölümü öğrencileriyle biraraya gelen belediye başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın sağlıklı büyümesi ve bölgenin lideri olması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Konuya ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Başkan Çakır, iki saat süren söyleşi programında öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

9 Mart Çarşamba günü Malatya Belediyesi Beydağı Toplantı salonunda gerçekleştirilen söyleşiye, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Kırımhan ile 100’e yakın öğrenci katıldı.

Söyleşide ilk olarak Malatya Belediyesinin yapmış olduğu hizmetler slayt eşliğinde öğrencilere sunuldu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın tecrübelerini öğrencilerle paylaşmalarının daha etkin rol oynayacağını bildikleri için böyle bir söyleşi programı yaptıklarını belirten İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Kırımhan, “Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nın bölgesinin önemli şehirlerinden biri olduğunu ve amaçlarının Malatya’yı bölgenin lideri konumunda bir kent haline getirmek olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışma ve projelerini bu doğrultuda yaptıklarını söyledi.

Başkan Çakır, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri ortak hareket etme ve planlı çalışmaya büyük önem verdik. Bu anlayıştan yola çıkarak günü kurtarmaya değil geleceğe dair planlar yaptık. Planlama çalışmalarını akademisyenlerle, profesörlerle, konusunda uzman bilirkişilerle yaptık. Şehrin her alanda gelişmesi için sivil toplum kuruluşlarımız dahil bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla ortak çalışmalar yaptık, yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Çevre master planı, ulaşım planlaması, Malatya Belediyesinin gelir gider yapısı, Kent Bilgi Sistemi, yeşillendirme çalışmaları, araç otoparklarının yapımı, çevre düzenleme çalışmaları, Malatya batı girişinin düzenlenmesi, yeni alt merkezlerin oluşturulması, imar çalışmaları, yeni yol açma çalışmaları, sosyal tesisler yapma gibi birçok konuda öğrencilere bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Geçtiğimiz yıl 30 km. yağmur suyu drenaj kanalları yaptık. Bu yıl miktar daha da artacak. Malatya’nın değişik bölgelerine 26 bin ağaç diktik. Malatyalıları konforlu, çevre dostu araçlarda taşıyoruz. Görev süremiz içerisinde 34 yeni toplu taşıma aracı aldık. Turgut Özal Mahallesine örnek sabit semt pazarının ihalesini yaptık. Malatya’nın birçok caddesinde ve sokağında çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl çalışmalar daha da artacak. Malatya’nın sorunlarına kısa, orta ve uzun vadede planlar yaparak sağlıklı büyümesini sağlıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasının ardından, öğrenciler Malatya Belediyesi ile ilgili düşünce, öneri ve sorularını Başkan Çakır’a ilettiler.

Başkan Çakır da öğrencilere önerilerinden dolayı teşekkür ederek, sorularına ayrıntılı cevaplar verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız