SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bölge Merkezi Malatya'ya..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bölge toplantısına katılan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve yönetim kurulu üyeleri için iftar yemeği verildi.

İftar yemeğine Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve yönetim kurulu üyeleriyle Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle, basın mensupları katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kızılay Bölge Kan Merkezi'nin Malatya'ya kurulacağı müjdesini verdi. Çalık, Malatya'ya bundan sonrada en iyi hizmetleri getirmek için çalışacaklarını ifade ederek, "Kızılay Genel Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerinin bundan sonrada Malatya'ya yapacakları hizmetleri bekleyeceğiz. Malatya'ya en güzel yatırımları hep birlikte kazandıracağız. Malatya İl Genel Meclisi tarafından İl Özel İdaresine ait eski Topraksu'nun arkasında bulunan eski köy hizmetlerine ait binanın Kızılay'a devri kararı alındı. Bu bina Kızılay Bölge Kan Merkezi olarak Malatya'ya kazandırılacaktır. Malatya'ya hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Türkiye'de 12 ilde Bölge Kan Merkezi bulunduğunu ifade eden Öznur Çalık, Bölge Kan Merkezinin Malatya'da kurulmasıyla Elazığ, Adıyaman gibi komşu illerin de kan ihtiyaçlarını bu Merkezden karşılayacağı için, bölgesel anlamda da kazançlar olacağını belirtti.

Çalık, “Malatya’da böyle bir Merkezin kurulmasıyla hastanelerimiz kan temininde çok ciddi kolaylıklar ve imkanlara kavuşacak. Ayrıca, hasta yakınlarından kan bulmalarının istenmesi yerine öncelikle Kızılay’daki mevcut kanlar içerisinden kanın teminine gidilecek. Böylelikle daha zor bulunan kan gruplarına sahip vatandaşlarımıza da son derece hayati bir imkan sağlanmış olacak.” diye konuştu.

Bölge Kan Merkezi’nin kurulmasının, Malatya’nın Bölgede sağlık merkezi olması yolunda önemli katkı sağlayacağını kaydeden Çalık “Malatya’da toplanan kan, Gaziantep’e gönderiliyor ve incelemeler, analizler burada gerçekleştiriliyordu. Ancak artık bütün bu çalışmalar Malatya’da gerçekleştirilecek. Dolayısıyla işlemler daha hızlı olacak ve Merkez Malatya olacağından kan temini konusunda biz başka bir merkeze bağlı olmayacağız.” dedi.

Öznur Çalık “Bölge Kan Merkezinin Malatya’ya kazandırılmasında Kızılay nezdinde gerçekleştirdiğimiz takiplerimizde bizlere her konuda destek sağlayan başta Kızılay Genel Başkanı Sayın Tekin Küçükali’ye, Malatya Şube Başkanı Ali Yalçın’a, yer temini noktasında gösterdikleri hassasiyet ve verdikleri desteklerden dolayı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve İl Genel Meclisine Başkanı ve üyelerine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız