SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölge Personeline Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:02:37
Bölge Personeline Eğitim
A- A+ PAYLAŞ
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Malatya'da bulunan 15. Bölge Müdürlüğü personeline 'Av Koruma  Kontrol, Avlak Tesisi ve Av Turizmi Eğitim'i verilecek. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Daire Başkanlığı'nca verilecek eğitim 15 ve 16 Haziran günlerinde bölge müdürlüğü binasında yapılacak. 
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü tarafından eğitim toplantısına ilişkin yapılan açıklama şöyle; 
 
Ülkemizin av ve yaban hayatı kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve yönetimi ile avlakların tesis edilmesi, avcılığın organizasyonu, düzenlenmesi ve kontrolü ile Bakanlığımız yetkilendirilmiştir. Bu itibarla,  yaban hayatı kaynaklarımız ve bu kaynakların barındırdığı biyolojik çeşitliliğin korunması, geliştirilmesi, milli ekonomiye kazandırılması ve gelecek nesillere intikali Bakanlığımızın titizlikle üzerinde durduğu konuların başında gelmektedir. 
 
Yaban hayatı konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması, avcılığın bilinçli ve sürdürülebilir nitelikte uygulanması için; avcı eğitim kursları düzenlenmektedir.
 
Kaçak avcılık, habitat kaybı ve habitat kalitesinin azalması gibi nedenlerle yaban hayatımızda sayıları hızla azalan yaban hayvanlarının korunması, üretimi ve tekrar doğal ortamlara salınma çalışmaları yürütmektedir.
 
Av ve yaban hayvanları Yaban Hayatı Koruma Sahaları, Yaban Hayatı Geliştirme Sahaları ve Avlaklar üzerinde nesillerini sürdürmektedir. Bu öğelerden ilk ikisi yaban hayvanlarının biyolojik çeşitliliğini devam ettirebilmesini sağlamaktadır. Avlaklar ise bu ağın işletmecilik yanı olan ve hasat (avlanma) olanağı veren bölümüdür. Başka deyişle temelde birbirini destekleyen ve birbirine muhtaç olan üç öğe ortaya çıkmaktadır ve avlaklar bu sistemin gelir yaratan öğesidir.
 
Avlak işletmeciliği topluma sunduğu mal ve hizmetler; toplumun faydalanmasına, biyolojik çeşitlilik üzerindeki baskının azaltılmasına ve bu suretle temelde topluma ait olan kaynakların sürdürülebilir bir biçimde yönetilmesine yöneliktir. Bu işlevleri ile avlak işletmeciliği kamu yararı oluşturmaktadırlar.
 
Ülkemizde av turizmi uygulamaları, envanter çalışmalarıyla yeterli popülasyona ulaşmış av hayvanlarının yıllık artan miktarlarının belirli plan dahilinde  avlandırılmasını amaçlamaktadır.
 
Av hayvanlarının popülasyonlarının daha sağlıklı duruma getirilmesinde yeterli popülasyona ulaşmış av hayvanlarının yıllık artan miktarlarının belirli plan içerisinde avlandırılması temel ilkedir.
 
Bu amaçla; Orman ve Su işleri Bakanlığı XV.Bölge Müdürlüğü Personeline 15-16 Haziran 2012 tarihlerinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Daire Başkanlığınca Av Koruma  Kontrol, Avlak Tesisi ve Av Turizmi Eğitim Toplantısı düzenlenmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız