SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölge Sağlık Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl sağlık verilerinin değerlendirilmesi toplantısı, Gaziantep'inde arasında bulunduğu 14 ilin katılımıyla gerçekleştirildi.

Dedeman Otel'de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Sağlık Müdürü Yemliha Aksoy son yıllarda sağlık hizmetinde Sağlık Bakanlığının önemli adımlar atarak başarılı projelere imza attığını ifade ederek, "Sağlık Bakanlığımızın 2002 yılından beri üzerinde önemle durduğu sağlıkta dönüşüm programının son ayaklarından birisi olan Aile Hekimliği Uygulamasına ülkemizde 2005 yılından itibaren aşamalar halinde geçilmekteydi. 13 Aralık 2010 tarihinde, içerisinde Gaziantep ilimizin de bulunduğu 8 il ile tüm Türkiye'de Aile Hekimliği Uygulamasına geçmiş bulunmaktayız. Gaziantep ili olarak Aile Hekimliği Uygulaması öncesinde sağlık ocağı sayımız 104 iken, aile hekimliği uygulamasına geçildikten sonra 119 aile sağlığı merkezi açılarak, vatandaşlarımızın daha etkin ve verimli sağlık hizmetlerine ulaşması sağlanmıştır. Bu merkezlerde 452 aile hekimimiz ve aile sağlığı elemanlarımız ile hizmet vermekteyiz" dedi.

Gaziantep'te Toplum Sağlığı Merkezilerinin önemine de değinen Aksoy, "Bunun yanı sıra bölgesinde yaşayan toplumun sağlığını geliştirmeyi ve korumayı ön plana alan, bölgesinde bulunan sağlık kuruluşları ile diğer kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu sağlamak için, her ilçede birer Toplum Sağlığı Merkezi olacak şekilde ilimizde toplam 9 Toplum Sağlığı Merkezi oluşturmuş bulunmaktayız. Aile Hekimliği Uygulaması ile sağlık hizmetlerine ulaşımın zor olduğu köy, belde, mezra ve uzak mahallelerde yaşayan yaklaşık 142 bin vatandaşımıza Sağlık Bakanlığınca belirlenen sürelerde, 111 aile hekimimizle gezici sağlık hizmeti sunmaktayız" diye konuştu.

Verilen hizmetler ışığında, gebe izlem, bebek izlem ve aşı oranlarımızdaki gelişmelerin Aralık ayından bugüne gözle görünür şekilde iyileştiğini de ifade eden Aksoy, "Gaziantep ili olarak tüm gücümüzle devam ettirdiğimiz ilimizdeki sağlık hizmetlerini daha iyiyi ulaştırma çabalarımız bugünkü bu güzel toplantı ile en iyiye doğru yol alacaktır. 13 Aralık 2010 tarihinde başlattığımız aile hekimliği çalışmalarımızın her gün çok daha iyi yerlere geldiğini görmek beni ve arkadaşlarımın çalışma şevkini gün be gün arttırmaktadır" şeklinde konuştu.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Temel Sağlık Hizmetleri (TSH) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Ekenci toplantının amacı ve sağlık verilerinin değerlendirmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması (AÇSAP) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selahattin Şahin ise bölgedeki sağlık alanındaki istatistikleri katılımcılarla paylaştı. (AÇSAP) Genel Müdürlüğünde görevli Hacer Boztok'ta 'Aile hekimliğinde kadın sağlığı hizmetleri' konusunda, (AÇSAP) Şube Müdürü Dr. Hilal Bolat, 'Aile hekimliğinde çocuk sağlığı hizmetleri', Temel Sağlık Hizletleri (TSH) Genel müdürlüğünde görevli Dr. Osman Erkan Say 'Aile hekimliliğinde bulaşıcı hastalıkların takibi ve aşı uygulamaları' konusunda, TSH Genel Müdür Yardımcısı Bedrettin Uluat 'Kişiler arası iletişim' konusunda, Tedavi Hizmetleri Genel müdürlüğünde görevli Ümmet Artuç ise 'Tedavi hizmetleri istatistikleri çalışmaları' hakkında sunumlarda bulundu.

Öte yandan, toplantıya Gaziantep başta olmak üzere Adıyaman, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Kilis, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van Sağlık Müdürlüğünden gelen Şube Müdürleri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız