SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölge Sergisi Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:17:37
Bölge Sergisi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun  (TÜBİTAK) işbirliği ile yürütülen "Bu Benim Eserim" isimli proje yarışması kapsamında bölge sergisi açıldı. Açılış törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik,  Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özhan ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TUBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Bu Benim Eserim’ adlı proje çalışması ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarının 6, 7. ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilmekte, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarını kapsamaktadır.
 
7 yıldır yapılmakta olan bu yarışmada Türkiye genelindeki 12 bölge merkezinden biri Malatya’dır. Malatya Bölge Merkezine bağlı iller Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli’dir.
 
2011–2012 Eğitim öğretim yılında Malatya Bölge Merkezine bağlı 8 ilden katılan toplam 8213 projeden İl Çalışma Gruplarınca (İÇG) ilk eleme sonucunda 1530 proje Bölge Çalışma Grubuna (BÇG), Bölge Çalışma Grubunca 2. eleme sonucunda belirlenen 400 proje de Bölge Bilim Kuruluna gönderilmiştir. Bölge Bilim Kurulu tarafından yapılan 3. eleme sonucunda 90 proje Malatya Remark Otel’de yapılacak Bölge Sergisine davet edilmiştir.
 
İlimizden toplam 478 Proje başvurusu yapılmıştır. İl Çalışma Grubu üyelerinin ilk değerlendirmesi sonucunda 250 proje Bölge Çalışma Grubuna gönderilmiştir. Bölge Çalışma Grubu 250 projeden 89 projeyi (67 Fen Bilimleri–22 Matematik) Bölge Bilim Kuruluna göndermiştir. 89 proje Bölge Bilim Kuruluna tarafından değerlendirilmiş ve 15 Fen Bilimleri, 4 Matematik olmak üzere toplam 19 proje, Bölge Sergisine davet edilmiştir. 12 Nisan 2012 Perşembe günü saat 10:00’ da yapılacak ödül töreninde, 08-09 Mayıs 2012 tarihinde Ankara’da yapılacak Türkiye Finaline Malatya Bölge Merkezinden katılacak Bölge Bilim Kurulunun belirleyeceği 9 proje açıklanacaktır.
 
Final sergisine katılmaya hak kazanan 9 projeyi hazırlayan öğrenciler ve danışman öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ödüllendirilecektir. İlköğretim okullarında okuyan öğrencilerimizin proje çalışmasına teşvik edilmesi amacıyla, projelerin 2 gün süreyle Malatya Remark Otel’de sergilenmesi ve okullarımızdan 2500 öğrencinin sergiyi gezmeleri planlanmıştır." ifadeleri kullanıldı. 
 
Bölge sergisine Malatya'dan katılan okullar şöyle; "Merkez Atatürk İlköğretim Okulu, Doğanşehir Erkenek Mustafa Kemal İlköğretim Okulu (3 proje), Malatya Bilim ve Sanat Merkezi (4 proje), Darende Nadir İlköğretim Okulu, Darende Özel Birgül İlköğretim Okulu (5 proje), Malatya Özel Rahime Batu İlköğretim Okulu, Merkez Petrolofisi İlköğretim Okulu, Merkez Sadiye Ünsalan İlköğretim Okulu, Yazıhan İlçesi Tecirli İlköğretim Okulu (2 proje)"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız