SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölge Sergisi Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:02:08
Bölge Sergisi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen ve İnönü Üniversitesinin koordinatörlüğünde yapılan “Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması” başladı. Yarışma sergisinin açılışını Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, öğretim üyeleri ve öğrenciler yaptı.
 
TÜBİTAK’ın Türkiye çapında 12 Bölge Merkezinde düzenlediği yarışma, Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji ve Tarih alanlarında yapılıyor. Bölge Merkezliğini Malatya’nın yaptığı yarışmaya Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Mardin ve Şanlıurfa illerinden toplam 312 proje başvurdu. Projeler, bölgeye bağlı üniversitelerden ve farklı dallardan oluşan jüri tarafından değerlendirildi ve 70 proje yarışmaya katılmaya hak kazandı. Yarışmaya katılmaya hak kazanan 70 proje Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde sergilendi.
 
20-22 Mart 2012 tarihleri arasında sürecek olan serginin ardından 23 Mart 2012 tarihinde Malatya Bölgesi Ödül Töreni Programı düzenlenecek ve Ankara finallerine gitmeye hak kazanan projelerin sahibi öğrencilere ve danışmanlarına ödülleri verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız