SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölge Toplantısı Malatya'da

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:13:24
Bölge Toplantısı Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Bilim ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Türkiye genelinde 7 bölgede yapacağı bildirilen “Asansör Mevzuatı Uygulamalarına İlişkin Kamu Otoritelerinin Farkındalığının Artırılması Seminerinin” Doğu Anadolu Bölgesi Toplantısı 5 Kasım’da Malatya’da gerçekleştirilecek. 

TSO’da düzenlenen tanıtım toplantına TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Şube Müdürü Vahap Koçer, TSO Meclis Üyesi Hasan Dündar, Malatya Makine Mühendisleri Odası Başkanı Erdal Yavaş ile asansör firması temsilcileri katıldı. Toplantıda “Asansör Mevzuatı Uygulamalarına İlişkin Kamu Otoritelerinin Farkındalığının Artırılması Semineri” hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Malatya’da 5 Kasım’da yapılacak olan toplantının teknik konularını görüşeceğiz. O toplantının hazırlığını yapıyoruz. Son yılarda Türkiye’de iş kazalarında ciddi artışlar söz konusu. İnsan hayatı bizler için önemlidir. Bu noktada Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Türkiye genelinde organize ettiği ve 7 bölgede yapılacak olan toplantılardan birisinin ev sahipliğini TSO olarak 5 Kasım’da bizler yapacağız. Toplantıyı bakanlık koordine ediyor. İnşallah bu toplantının bölgemiz için hayırlara vesile olmasını, iş kazalarının azalmasını ümit ediyorum. TSO olarak ev sahipliği yapacağız, TSO Meclis Üyemiz Hasan Dündar ve diğer arkadaşlarımız ile birlikte toplantının en iyi şekilde gerçekleşmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

TSO Meclis Üyesi ve Toplantı Koordinatörü Hasan Dündar ise, “5 Kasım’da ulusal çapta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın çağrısı ile TSO’nun ev sahipliği ile TSO 1. Meslek Komitesinin koordinatörlüğünde ‘Asansör Mevzuatı Uygulamalarına İlişkin Kamu Otoritelerinin Farkındalığının Artırılması Semineri’ düzenlenecek. Doğu Anadolu Bölesi toplantısı Malatya’da yapılacak. Bölgemizde 14 ilin makine Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri Oda temsilcileri, asansör firma temsilcileri, il ve ilçe belediye başkanlıkları, imar yetkilileri, A tipi muayene kuruluşları, TSE temsilcileri ve asansör ile ilgili kurum ve kuruluşlar davet edildi” şeklinde bilgi verdi.

Malatya’daki asansör denetimleri ile ilgili bir soruya yanıt veren TSO Meclis Üyesi Hasan Dündar, “Malatya ili dahilinde asansör denetimlerini başlatan Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’dır. Malatya’da bu denetimler başladığı zaman bölgesinde bir ilkti. Ahmet Çakır büyük bir risk alarak o çalışmaları başlattı. Önce kendi bünyesindeki elemanlar tarafından 2 yıl boyunca denetimler sürdü. Kendisine teşekkür ediyoruz. Sonra mevzuat değişince A Tipi Muayene Kuruluşları oluşturuldu. Şuanda ilimiz büyükşehir olduğundan dolayı 2 tane merkez ilçemiz car. Özellikle 2 merkez ilçemizde Yeşilyurt’ta TSE, Battalgazi’de ise UDEM adlı A tipi Muayene kuruluşu denetimlerini sürdürüyor. Bunun yanında Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz bu denetimlerini çok azami bir şekilde sürdürüyor. Ben bir asansör montajcısı olarak şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirimki, Malatya’daki asansörlerin standartları ve güvenirliği Türkiye ortalamasının çok çok üstündedir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğündeki arkadaşlarımız devlet memuru mantığının üzerinden bir gayretle gecelerini, gündüzlerine kataraktan denetimlerde bulunarak Malatyalıların sağlıklı asansörlere binmesine vesile olmuşlardır. Bazı asansörlerde kırmızı işareti görüyorsunuz. Kırmızı bizim dilimizde hemen kapatılması gereken bir işarettir. Şunu da bilmenizi isterim ki, standarttaki bir takım muğlaklıklar, yani A Tipi Muayene Kuruluşlarını mutlaka yapılmasını arzu ettiği, fakat lüzumsuz demeyelim de, gereği olmayan veya da çok büyütülmüş bazı hususlar önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan yeni bir yönetmenlikle bertaraf edilecek. Yani sizin şimdi kırmızı gördüğünüz çoğu asansör belki yeni yönetmenlik yayınlandıktan sonra kendiliğinden sarıya yada yeşile dönecektir. İşte 5 Kasım’da bu mevzuları, kamu tarafından, montaj tarafından veya öteki otoriteler tarafından anlaşılamayan, muğlak kalan bir takım mevzuları tartışıp konuşacağız” dedi.

Asansör Mevzuatı Uygulamalarına İlişkin Kamu Otoritelerinin Farkındalığının Artırılması seminerinin 5 Kasım’da TSO binasındaki konferans salonunda yapılacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız