SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölgede 7. Sırada

A- A+ PAYLAŞ

 

Sağlık Bakanlığı tarafından illere göre yeşil kartlı sayıları açıklandı. Eylül ayı sonuçlarına göre,  bölgede bulunan 14 il arasında Malatya 128 bin yeşil kart sayısı ile yedinci sırada yer aldı. 
 
Türkiye'de 9 milyon 161 bin 412, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 2 milyon 151 bin 208 yeşil kartlı bulunuyor. 
 
Doğu Anadolu Bölgesi'nde en yüksek sayıda yeşil kartlı bulunan il 528 bin kişiyle Van olurken, bu ili 302 bin kartlıyla Ağrı, 239 bin kartlıyla Erzurum izliyor. Verilere göre Muş'ta 195 bin, Bitlis'te 161 bin, Hakkari'de 130 bin, Malatya'da 128 bin, Bingöl'de 116 bin, Kars'ta 113 bin, Elazığ'da 90 bin, Iğdır'da 69 bin, Ardahan'da 31 bin, Erzincan'da 23 bin, Tunceli'de 19 bin yeşil kartlı kayıtlı bulunuyor.
 
TÜRKİYE SIRALAMASI
 
Türkiye'de ise en çok sayıda yeşil kartlı bulunan il 638 bin kişiyle Şanlıurfa. İkinci sıradaki Diyarbakır'da 568 bin, 3'üncü olan Van'da 528 bin, 4'üncü Adana'da 345 bin, beşinci Ağrı'da 302 bin, altıncı Hatay'da 300 bin, yedinci sıradaki Mardin'de ise 300 bin yeşil kartlı bulunuyor.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız