SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bölgede Ulaşım Daha Rahat Sağlanacak"

0
Güncellendi - 2019-09-30 22:20:22
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Çevre Yolu batı yakasında trafik sirkülasyonunu aza indirecek, trafik akışını rahatlatacak toplam uzunluğu 4.5 kilometre olan yeni yol projesinin 2.5 kilometrelik bölümünü açtı.

Sağlıklı imar yapılanmasının temelini oluşturan yol projelerini Malatya da hayata geçirmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi İstasyon kavşağını-Sivas yoluna bağlayacak 25 metre genişliğinde yol projesinin büyük bölümünü açtı. Yolun 2. Ordu Hava Lojmanları önünden başlayıp, Sivas Karayoluna bağlanan etabı tamamen açıldı.

7 yapı yıkıldı 2.5 kilometrelik hat açıldı

4.5 kilometre uzunluğundaki yeni bağlantı yolunun 2.5 kilometrelik bölümünü açan Büyükşehir Belediyesi, geriye kalan 2 kilometrelik bölümde ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kazı, dolgu ve hafriyat çalışmalarının devam ettiği projede kamulaştırması yapılan 7 yapının da yıkımı yapıldı.

İstasyon kavşağından başlayıp, Yeni Kapalı Spor Salonu, Şeker Fabrikası, Spor ve Yaşam Merkezi, Maşti, Polis Okulu’ndan devam edip, Özhan Sanayi Sitesi arkasından Malatya-Sivas karayoluna bağlanacak olan yol, çevre yolunun batı yakasında bulunan 5 kavşağı rahatlatacak. Kuzey Kuşak yolunun da önemli bir bağlantı olacak yol projesi, şehrin batı yakasına nefes aldıracak.

Güngör Caddesinde trafik daha düzenli hale geldi

Büyükşehir Belediyesi Güngör Caddesindeki kavşak düzenleme çalışmalarında da sona yaklaştı. 3 kilometre uzunluğundaki Güngör Caddesi Altın Kayısı Bulvarını, Mıhlıdut’a bağlıyor. Tecde’den başlayıp, hava lojmanları kavşağına inen Güngör Caddesinde düzenleme çalışmaları sonrası trafik akışı daha sağlıklı yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da devam eden projeleri sık sık yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler alıyor. Projeler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan, İstasyon kavşağını-Sivas yoluna bağlayacak yeni yol projesinin çevre yolu trafiğini rahatlatacağını söyledi.

Yolun hava lojmanları önünden Sivas karayoluna bağlanan bölümün açıldığını belirten Başkan Gürkan, “Yeni yolumuz hummalı bir çalışma var. Bölgede ulaşımın daha sağlıklı yapılmasını sağlayacak. Güngör Caddemizdeki kavşak çalışmalarında da sona yaklaştık. Burada da artık trafik daha sağlıklı akacak. Kavşağımıza Malatya’mızın tarihine ve kültürüne uygun sembol de güzel bir anıt yapacağız. Malatya’mızın belleğinin korunmasından yanayız. Biliyoruz ki belleği olmayan şehrin geleceği ve istikbali olmaz. Bu çalışmaların yanında ayrıca Yakınca da başlayacak alternatif yolu Fahri Kayahan’a, buradan da Toki yoluna akabinde de Güney Kuşak Yoluna bağlayacak yeni bir çalışmamız var.  Kuzey ve Güneydeki bu yeni yol projeleri ile şehrin yoğunluğuna girmeden bu yolları kullanarak insanlar rahatlıkla seyahat edebilecekler” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • hakan (4 yıl önce)
    BEN DE GÖREMEDİM.TEBRİKLER GÖRÜNMEZ ASFALTLI YOL YAPILMIŞ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    TOKİ 1. Etabın alt tarafından Fahri Kayahan bulvarına açılacak olan yol, kaç yıldır bitirilmesi. Yerel seçim öncesi yol ile ilgili tabela da kaldırıldı. Yakın zamana kadar harfiyak kamyonları girip çıkardı, şimdilerde onu da görmüyoruz. İki ay kadar önce sn. Gürkan bölgeye geldiğinde vatandaş sorduğunda 6 aya kadar açacaklarını söyledi ama bir gelişme yok. Malatya haber.com'dan beklentimiz; bu yol ile ilgili haber yapıp belediyenin gündeminde tutmaları
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (4 yıl önce)
    Aman. kaldırımları geniş ve büyük olsun.sonra yayalar sığmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • cahilinbiri (4 yıl önce)
    5 yıldır fahri kayahan toki bağlantı 50 metrelik yolu kazındı öylece bırakıldı. tokinin paşaköşküne olan trafik yoğunluğu dağıtılmak isteniyorsa bu yolun bir an önce açılması bir ihtiyaç.
    0
    0
    Yanıtla
  • carmuzu (4 yıl önce)
    büyükşehir cevreyolu altında kusakyolu ve ona paralel yolları ne zaman ve nasıl nerede hangı mevkılerde acacak ınsallah bır acıklama yaparlar ve calışmalarını görürürüz.insallah...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Yol kaç km. Kısalmış bu detaya önem verilmemiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Asıl batı trafiğini rahatlatacak olan fahri kayhan bostanbaşı arasına acilacak yol olacaktır.Yetkililerin biran önce bu yolu açmaları gerekmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Yüzakı ne zaman yapılacak??
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    dikkat ettiniz mi hep şehrin batısı. bu şehrin doğusu yok mu battalgazisi yok mu? bu çifte standart niye. şehrin bir kısmını gelitirip diğer kısmını köy statüsünde bırakmak hangi aklın ürünü?
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum sana..
    0
    0
    Yanıtla
  • Başakanlar vekiller fahrikayahan dan ev arsa aldılar da ondan kim bakar battalgaziye
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (4 yıl önce)
    Malatya ya yol yapılmıyor desek yalan olur .Tek sorun 2-3 ayda bitmesi gerek yollar en az 4-5 yılda yapılıyor.Kablumbağa hızıyla yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (4 yıl önce)
    Malatya haber yönetimi güngördeki 3 5 bin kişiyi ilgilendiren çalışmaya değinmiş, teşekkür ederiz ancak hergün binlerce kişinin kullandığı 50lik yolla ilgili ne zaman yorum yapsak yayınlanmadı, yine de canınız sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (4 yıl önce)
    Baskanim tecde gungor caddesi hergun kaza oluyordu teşekürler baskanima masti arkasında yol çalışma hizli bir şekilde biterse trafik çok rahatlayack
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (4 yıl önce)
    Ben buradaki fotolarda biten yada asfaltlanıp açılan bir yol göremiyor...???
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    ÇAKIR'ın çalışmalarını değil Gürkan ne yapmış onu anlatın
    0
    0
    Yanıtla
  • Gürrkan gelince altınkayısı bulvarı durdu. Ne yol çalışması var ne orta refüj ağaçlandırma ve de park çalışması. Yolda iş olsun diye yazılmış önce yaya yazısı var.
    0
    0
    Yanıtla