SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bölgedeki İlk ve Tek Tesis"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:15:46
A- A+ PAYLAŞ

Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde kurulan At Yardımlı Tedavi Uygulamaları (Hippoterapi) merkezinde engelli çocuklar terapi görüyor. 

Malatya'nın Akçadağ İlçesi'nde 1865 yılında 'Sultansuyu Çiftlikat-ı Hümayun' adı ile kurulan; ordunun binek atı, keçe, yapağı gibi hayvansal ürün ihtiyaçlarını karşılayan ve Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar görevini sürdüren Sultansuyu  Tarım İşletmesinde kurulan Hippoterapi merkezinde engelli çocuklar, midilli atlarla terapi görüyor. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından açılan merkez, 150 dekar alan üzerine kuruldu. 500 metrekare kapalı sosyal tesise sahip olan merkez, 800 metre kapalı, 900 metrekare de açık at eğitimi alanına sahip. 

Otistik ve down sendromlu çocukların atlarla terapi edilerek, toplumla bütünleşmesini sağlamak amacıyla kurulan hippoterapi merkezi, 4 midilli, 6 da binek olmak üzere 10 atla hizmet veriyor. 

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Murat Durmaz, tesisle Malatya ve çevre illerde at sevgisini yaygınlaştırmanın yanı sıra özellikle otistik ve down sendromlu çocukların atlarla terapi edildiğini belirterek, "Tesisimiz bahar aylarından itibaren Doğu Anadolu bölgesindeki özellikle down sendromlu ve otistik çocuklarımızın eğitimi amacıyla hizmet verecek. Bu hizmeti Doğu Anadolu bölgesinde verecek ilk ve tek tesis, bizim tesisimizdir. Engelli çocuklarımız bu tedavi sırasında önce atla iletişim kurmayı öğreniyor. Bu şekilde insanlarla iletişim kurmayı ve kendilerini geliştirmeyi öğreniyorlar ve kendilerini geliştiriyorlar" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız