SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bölgeleri Yeniden Sınıflandırdık, Hayırlı Olsun"

0
Güncellendi - 2017-12-20 18:24:49
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında olan ana cadde ve sokaklarda 2018 yılı İlan ve Reklam Vergileri ile ilgili ücret tarifelerine esas olacak değerlendirme oranlarında kullanılmakta olan bölgeler ile ilgili değişiklik yapıldı.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın talimatı doğrultusunda, İlan Reklam Vergilerinin hesaplanması sırasında aynı bölge içerisinde yer alan ancak gelir oranları bakımından farkların olduğu bölgeler yeniden ele alındı.

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından uzun süre yapılan çalışmalar sonucunda bölgeler yeniden sınıflandırıldı. Yapılan yeni sınıflandırma sayesinde 1. bölgede yer alan bazı yerler 2. bölgeye, 2. bölgede yer alan bazı yerler ise 3. bölgeye dönüştürüldü. Ayrıca, ilçe belediye sınırları dâhilinde olup Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına giren bölgeler ise 4. bölge olarak belirlendi.

Yapılan yeni düzenlemeler Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Aralık Ayı Toplantısı II. Birleşiminde kabul edildi. Böylece 2018 yılından itibaren İlan Reklam Vergilerinin tespiti yeni bölgelere göre belirlenecek olup, esnaflarımız açısından önemli bir kazanç elde edilmiş oldu.

Konuyla ilgili olarak kısa bir bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, esnafların sorunları ile yakından ilgilendiklerini belirterek, “İmkânlarımız doğrultusunda esnaflarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Esnaflar ile sık sık biraraya geldiklerini belirten Başkan Çakır, “Esnaflarımız ile yaptığımız görüşmeler sırasında özellikle İlan Reklam Vergileri ile ilgili bir takım sorunları olduğunu bizlere bildiriyorlardı. Bu nedenle Vergilere esas olan bölgeler ile ilgili yeni bir sınıflandırma yapılmasını kararlaştırdık ve Meclisten geçirdik. Yeni uygulamanın esnaflarımız açısından hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • tudor (6 yıl önce)
    sayın başkanım ana caddelerde ciddi manada bilboard reklam panosu kirliliği var bu konuya bir standart getirilmeli her önüne gelen gelir getiriyor diye reklam panosu dikmemeli.......
    0
    0
    Yanıtla
  • eren bulut (6 yıl önce)
    emlak vergısı sınflansın...zafer mahallesı ile fahrı kayahan aynı vergıyı veriyor.zaferr mah.evler 150 bin...fahrı kayahanda 550.binn tl. aynı vergı olurmu.düzeltımesı gerekır
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    hizmet yok hergün biri gelip bi kagıt tutuşturup gidiyo o vergisi bu vergisi şu vergisi size calışıyoz zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa candan (6 yıl önce)
    Allah Belediyeyi bildiği gibi yapsın cama küçük bir yazı yazarsın gelir 3 metrelik camı ölçerler yazıklar olsun mahvettiler para nasıl kazanılıyor bilmiyorlar herhalde
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)
    150 liraya tabela yaptırdım 2007 de 10 yılda 1250lira vergi ödemişim aynı tabelaya.Çöp vergisi 450 lira ödüyorum.Maliyeden daha çok vergi alıyor belediye
    0
    0
    Yanıtla
  • Şerif Dereli (6 yıl önce)
    Bir Reklamcı olarak benim tasarlayıp baskı yapıp uyguladığım bir folyodan benim satış fiyatımın 2katını yıllık vergi olarak aldığınız esnafa baya destek oluyorsunuz. Esnaf olmazsa haliniz harap. Bizi sömürüyorsunuz. Hakkaniyetiniz yok mu sizin? Sektörümüzün önde gelenleri, büyüklerimiz, esnaf dernekleri de sessiz sessiz oturuyorlar. Bir gelin soruna çözüm üretelim diyen yok Maşaallah
    0
    0
    Yanıtla