SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bölgemizde Sadece Bizde Yapılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne daralan kalp kapakçığı tanısıyla başvuran bir hastaya, klasik olarak kasıktan yapılması gereken müdahale, damarın kapalı olması nedeniyle koldan girilmek suretiyle gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Feridun Koşar, düzenlediği basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bacak ve kollarında uyuşma olması nedeniyle özel hastaneye başvuran Mustafa Bozkuş’a (65) ‘kalp kapakçığı daralması’ tanısı konuldu. Özel hastanede ameliyat edilmek istenen hastanın, kasık damarının kapalı olması nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gönderildiği belirtildi.

Hastanın daralan kalp kapakçığının koldan girilerek gerçekleştirilen mitral balon sistemiyle açıldığını belirten Prof. Dr. Feridun Koşar, “Koldan girilerek gerçekleştirilen balon sistemi, Doğu ve Güneydoğu’da sadece merkezimizde yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

“Kalp odacıkları arasındaki kalp deliklerini kapatma işlemi son zamanlarda merkezimizde başarı ile yapılmaktadır” diyen Koşar, “Hastanın açık yöntemle kapak ameliyatı olmasına gerek kalmıyor. Bölge illerinden merkezimize bu tip hastaların başvurusu yoğunlaşmaya başladı. Bizler de kapalı yöntemle operasyon yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Prof.Dr.Koşar yaptığı basın açıklamasında Kardiyoloji Anabilim dalı olarak gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin olarak da bilgi verirken şunları belirtti:

“ İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim dalımızda Koroner anjiyografi, balon-stent işlemleri, kalıcı kalp pil uygulamaları, elektrofizyolojik çalışma ve ablasyon gibi girişimsel kardiyoloji işlemleri rutin olarak ve başarıyla uygulanmaktadır. Son zamanlarda da kalp odacıkları arasındaki kalp deliklerini (ASD) kapatma işlemleri başarı ile yapılır hale gelmiştir. Girişimsel kardiyolojik işlemlerin en zoru ve en önemlisi olan, bu nedenle de ancak deneyimli hekimler tarafından kısıtlı sayıdaki merkezde yapılabilen 'kalp kapakları balon ile açma işlemi' (Mitral balon valvüloplasti) de Kardiyoloji Anabilim Dalı ekibimiz tarafından başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Bu zor işlem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sadece Turgut Özal Tıp Merkezi’nde büyük sayıda ve problemsiz bir şekilde yapılmaktadır. Son iki yıldır kliniğimizde 40’a yakın hastada bu yöntem kullanılarak hastaların daralan kapakları açılarak tedavileri yapılmıştır, bu başarı sayesinde hastaların açık yöntemle kapak ameliyatı olmasına da gerek kalmamıştır. Birçok bölgeden merkezimize kapak hastalığı tanısıyla birçok hasta tedavi amacıyla başvurmaktadır. Bugün de Kardiyoloji Anabilim Dalımızda ciddi mitral kapak darlığı olan iki hastaya bu yöntem kullanılarak daralan kapaklar açılacaktır.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız