SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bölgemizi Tanıtacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:33:49
A- A+ PAYLAŞ
 
İstanbul'da düzenlenen ve 60'ın üzerinde ülkenin katıldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'ında (EMITT) İstanbul’da başladı. Fuarda, Malatya'nın doğal, tarihi ve kültürel özellikleride tanıtılıyor. 
 
EMITT Fuarı'na Malatya’dan Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Şube Müdürü Ali Cengiz ile personel Muzaffer Yakışıklı ve Hasan Hüseyin Yıldırım, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Belediye Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı ile personel Lütfü Acıbucu, Cahit Varol ve Fırat Kalkınma Ajansı yetkilileri katıldı. 
 
Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç yaptığı değerlendirmede,  “Bölge Valilerimizin desteğiyle, Fırat Kalkınma Ajansı öncülüğünde fuara katılıyoruz. Bu uygulamanın bölgenin turizm potansiyelinin tanıtılması ve ziyaretçi sayısının artmasında etkili olacağını, dolayısıyla katılımcı illerimizin turizm gelirlerinin artacağını düşünüyoruz. EMITT dünyanın sayılı turizm fuarlarından birisi. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirip Malatya’yı ve bölgemizi tanıtacağız” ifadelerini kullandı.
 
Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı ise konuşmasında, “Daha önce birçok turizm ve tanıtım fuarına katılmıştık. EMITT tanıtım açısından çok önemli bir fuar. Malatya’nın tarihi ve kültürel mirası ile doğal güzelliklerini yurt içi ve yurt dışından katılan sektör temsilcilerine tanıtma fırsatı buluyoruz. Malatya Belediyesi olarak, burada bulunan diğer kuruluşlarımızla birlikte şehrimizin tanıtımına katkı sağlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz." dedi.
"Bu yıl fuara özellikle Malatya’dan sektör temsilcilerinin katılımı ve ilgisi bizleri sevindirdi." diyen  İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz ise “Katılımcı otel ve acentelerimiz dünyanın her tarafından gelen sektör temsilcileriyle buluşup, müşteri bulma ve Malatya’ya ziyaretçi çekme şansını yakalıyor. EMITT gerçekten çok önemli bir fuar, çok önemli bir organizasyon. Umarım önümüzdeki yıllarda Malatya’dan katılan firma sayısı artış gösterecek. Bu yıl fuarda kalkınma ajansları bölgesel tanıtım atağına kalktılar. Merkezi ilimizde bulunan Fırat Kalkınma Ajansı bize öncülük etti. Malatya olarak şu anda Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerimizle sırt sırta bölgemizi tanıtıyoruz. Bu yararlı bir uygulama çünkü turizm bir şehirle sınırlandırılamaz. Yöremize herhangi bir ile gelen ziyaretçi diğer illeri de görmek isteyecektir” diye konuştu.
 
Standı ziyaret edenler arasında Malatya eski vali yardımcısı olan ve şu anda İzmir'in Çeşme İlçesi'nin Kaymakamı İnci Sezer Becel, İstanbul Vali Yardımcısı hemşehrimiz Ali Kazgan,İstanbul Başakşehir Kaymakamı olan Malatya eski Vali Yardımcılarından Cevdet Can, Merkez Valileri'nden hemşehrimiz Mustafa Malay, Malatya eski Vali Yardımcıları'ndan Merkez Valisi Aslan Kütük, Malatya Eğitim Vakfı Başkanvekili işadamı Muammer Şahin, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Başkanı Bekir Alyüz ile genel sekreter Ali Özdemir, işadamı Adil Üstündağ, Arapgirli sanatçılar Mehmet Sucu ile Mustafa Taşkın, Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarı Özgür Özaslan da bulunuyor. Standı ziyaret edenlere Malatya tandır ekmeği ve gün kurusu kayısı ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız