SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bölgenin Afet Bölgesi Olarak Kabul Edilmesini İstiyoruz'

0
Güncellendi - 2020-02-02 23:12:28
'Bölgenin Afet Bölgesi Olarak Kabul Edilmesini İstiyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ merkezli depremin etkili olduğu yerlerin afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki çağrısını yineleyerek partisinin bununla ilgili çalışma yürüttüğünü belirtti.

Kılıçdaroğlu, Elazığ programının ardından geldiği Malatya'da, Kömürhan Köprüsü'nde partiler tarafından karşılandı.

Daha sonra Kale ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Murat Koca ile görüştü. Kılıçdaroğlu, Gökçe Mahallesi'nde de kardeşi Mustafa Kara'yı kaybeden Basri Kaya'ya taziye ziyaretinde bulundu.

Kömürhan Köprüsü üzerinde partiler tarafından karşılanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak depremde hasar gören ilçelerden biri olan Kale ilçesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Murat Koca’yı makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanlarımızı ziyaret ettik, onları dinledik, taziyelerde bulunduk. Bugün Kale ilçesindeyiz, başkanı ziyaret ettik. Başkan özellikle, kırsak kesimde büyük ölçüde mal kaybına yol açan bir deprem yaşandığını ifade etti. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. İnşallah bundan sonra buna benzer felaketleri yaşamayız" diye konuştu.

Buradaki depremden zarar gören bazı yerleşim alanlarını da inceleyen Kılıçdaroğlu daha sonra Doğanyol ilçesine geçti.

Kaymakam Yunus Emre Vural ve Belediye Başkanı Hakan Bay'ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, depremzedelere de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu, Doğanyol Kaymakamlığı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Elazığ'da deprem bölgesini gezdiklerini ve ilgililerden bilgi aldıklarını ifade etti.

Malatya'da temaslarda bulunup taziye ziyaretleri gerçekleştirerek depremin yarattığı tahribatı gözlemlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Elazığ'da vatandaşın, depremzedelerin ve esnafın dile getirdiği bir konu var; bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi. Malatya'da da böyle bir talep var. Biz CHP olarak deprem bölgesinin afet bölgesi olarak tanımlanmasını ve kabul edilmesini talep ediyoruz. Bununla ilgili bir çalışmamız var. Ama iktidar eğer 'Hayır, biz muhalefetin söylediğini kabul etmiyoruz' diyorsa, kendileri talepte bulunsunlar, biz destek verelim. Çünkü amaç vatandaşın sorunlarının çözülmesidir. Vatandaşın kış şartlarında yaşadıkları ağır. Eğer afet bölgesi ilan edilirse sanıyorum sorunlar çok daha kolay çözülebilecek, yaralar da sarılacaktır."

Kılıçdaroğlu'nun Malatya'daki programlarına genel başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Seyit Torun ve Gülizar Biçer Karaca, milletvekilleri ve belediye başkanları da eşlik etti.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • ramazan (4 yıl önce)
    Uzmanlar hergün fay hareketlendi yeni deprem olabilir diyor. Bir yetkili de çıkıp tüm malatya yı inceleyip sağlam olmayan binaları kentsel dönüşüm ile yeniden yapacağız demiyor. Habercilerde sormuyor. Yıkılan binaları yapacağız ağır hasarlı binaları yıkacağız başka bir şey yok. Tabi yapacaksınız devlet olmanın gereği. Ama ileriye dönük hesap yapmakta göreviniz. İlla ağıtlar yakmamizmi gerek. İlla canların yanmasımı gerek. Ya deprem olmayacak diyin yada ACİLEN KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILSIN. Lütfen milletimiz kentsel dönüşüme destek versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (4 yıl önce)
    Bizim toplumumuz Marksı okumaz Marks hakkında yazılanları okur. Temel metinleri okumaz. Temel metinler hakkında yazılanları okur. Be hey akıl tutulması yaşıyan varlıklar. Kılıçdaroğlu Malatya Ve Elazığımız İçin Çok Önemli Bir Konuya Değinmiş. Afet bölgesi ilan edilsin denilmiş. Önce bi araştırın bakalım. Afet bölgesi ilan edilrse Malatya Ve Elazığa Şu Anda Yapılan Yardım Ve Avantajların En Az 100 Katı Yapılacak Demektir. Buradan üretme kabızlarına duyurulur...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    MEtoo ic ve dis siyaseti.cok.biliyorsaniz sen Akp.de vekili ol.ozaman cevap verirsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın yerlisi (4 yıl önce)
    O bu değilde arkadaşlar depremde imkanı olan kirayı dahada düşürmek yerine yükseltiyor biz nasıl bi toplum olduk Allah'ın gazabından korkmaz olmuşuz Rabbim bizi affede
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan D (4 yıl önce)
    Afet bölgesi ilan edilmediği halde gereken bircok sey yapılıyor. Ilan edildiğinde ekstra neler yapılacak bu konuda bilgisi olanlar açıklarsa kamuoyu öğrenmiş olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Afet bölgesi ilan edilirse ne mi olur? Bütün sağlık hizmetleri ,askeri hastane ve özel hastaneler de dahil ücretsiz olur. Bölgedeki her aileye psıkoloik ve sosyal destek yapılı. Tüm maddi kayıplar devlet tarafından ödenir. Evleri yıkılmış ve ağır hasar görmüş insanlara ücretsiz ev verilir. Esnaflar için faizsiz kredi verilir. Bütün şirketlerin ve esnafların devlete olan borçları affedilir veya süresi uzatılır. Eğitimi aksayan öğrencilere ek sınav imkanı verilir öğrencilere ek puan verilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Afet bölgesi diye bir kavramın olmadigini icisleri bakani acikladi. Yani afet bolgesi ilan etmek diye birsey yok kanunlarda. Kilicdaroglunun uydurmasinin uzerine siz de uyduruyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • bunca millet gerizekali zaten rizede sel ciktiginda nasil oldu kardes o zaman kanun yokmuydu yani
    0
    0
    Yanıtla
  • Metoo (4 yıl önce)
    Senin bu topluma verecek birseyin yok sayun kilicdaroglu..o kadar abarttiniz ki hukumetle anlasamayan sisi ye hafter e destek veren onlari hakli bulan bir cizgiye cektiniz partiyi..cok dar dusunen millet ve vatan icin bir civi cakmayan cakana da engel olan biri oldugunuzdan dolayi sizin onerileriniz size kalsin..golge etme baska ihsan istemem..
    0
    0
    Yanıtla
  • laf söyledi bal kabağı. sisiyle hafterle ne alakasi var konunun.ikincisi libyada askerimiz ölmesin diye soyledi.sisi olayindada o ulkenin iç işi karışma biz mısırla iliskilerimize devam edelim dedi.Bu hukumetin hangi dış politikası başarılıda burda konusuyosun.azda muhalefeti dinlesin kardesim.Vatan icin çivi çakmayan demissin.Hukumete sor bakalim hangi çivileri satmış.özellestirdigi kurumlari yapan kim.bos konusma burda.Asil senin gibiler yuzunden bu millet ileri gitmiyo.beynin var.Az sorgulamayi öğren. Allah sana akıl vermis.takim tutar gibi tutma
    0
    0
    Yanıtla
  • Okudugunu anla kavra sonra cevap vereyim sana..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaskade (4 yıl önce)Metoo isimli kullanıcı yorumuna
    Deprem bölgesine gelmek yenimi aklına geldi beyefendinin? Illa Cumhurbaşkanı söyledikten sonra mı gelmek zorunda, ordan çıkıp erzuruma tatile giderse sasirmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaskade denen rumuzlu zat hâlâ zekenizin derecesini olcturmuyorsunuz dam yikilmis mertek elinde kalmış sen erzurum da bahsediyorsun uyanın birde utanin
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet haklısın çok geç kaldı depremden önce gelmesi lazımdı çok geç kaldı deprem olalı on ay geçti!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Harika bir yorum yapmışsın kardeşim söyleyecek bir şey birakmsmissin METEO rumuzlu zat troller gibi yazmış konunun dışına çıkmış onu kaale almıyor CEMIL rumuzlu arkadaşı kutluyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • senin ve senin gibilerin bu topluma verecek çok şeyi var metoo susma konuş lütfen !!!
    0
    0
    Yanıtla