SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bölgenin Çehresi Değişecek"

0
Güncellendi - 2020-07-30 21:27:42
A- A+ PAYLAŞ

886 KONUTUN İHALESİ 6 AĞUSTOS'TA.. Beydağı ve Yamaç Mahallelerini kapsayan Beydağı Kentsel Dönüşüm projesinde üçüncü ve dördüncü etabın ihalesi yapılıyor.

Bölgenin çehresi değişecek 

AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yaklaşık 220 hektarlık alan üzerine kurulu olan ve 4 etaptan oluşan Beydağı Kentsel Dönüşüm projesiyle bölgenin çehresinin değişeceğini ve daha modern bir görünüme kavuşacağını ifade etti.

Projenin 1. ve 2. etap yapımının tamamlandığını belirten Milletvekili Çalık, bu kapsamda 4 bin 195 adet konut ile birlikte eğitim ve sağlık tesisi, sosyal tesis ve 2 adet caminin bölge halkının hizmetine sunulduğunu hatırlattı.

886 konut ve 38 dükkan yapılacak 

Çalık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi( TOKİ) Başkanlığı tarafından projede üçüncü ve dördüncü etap uygulamasına geçildiğini ve bu kapsamda Beydağı Mahallesi'nin bir bölgesinde 886 konut, 38 dükkan inşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme işinin 6 Ağustos’ta ihalesinin yapılacağını söyledi.

Öznur Çalık, projenin üçüncü ve dördüncü etap uygulamasının hayata geçirilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a teşekkür etti.

Bülten

GÖRSEL: Konutların  ve yapılacağı alanın fotoğrafına yerleştirilmiş maket görüntüsü

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Halil (3 yıl önce)
    Maalesef Malatya yı beton yığını haline getirdiler. Yüksek kat yapmak marifet gibi. Deprem bölgesindeyiz kimin umurunda. Yeşil malatya. Bunlar lafta. Binalar insanın üzerine üzerine geliyor. Eskiden şehirde su akan yerler havuzlar vardı. Vilayet parkı kernek parkı gibi. İnsanlar oturacak nefes alacak yer bulamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (3 yıl önce)
    Güzel görünüyor ama ağaçlar binadan büyük olmuş. Kayısı ağacı mı onlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Vekir (3 yıl önce)
    Yapin daha cok bina yapin eskileri harika oldu çok nezih yerler tam bir bir kültür aktarimi gerçekleşiyor yukarıdaki tokilerde onlardan örnek alarak daha çok yapın gençlerin ihtiyacı var
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (3 yıl önce)
    Güney kuşak yolu acilen tamamlanmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Garip (3 yıl önce)
    Allah aşkına beyadağının yamacına konut yapıp şehre giren havayı kesmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Öncelikle geniş yollar yapılsın memleketin yola ihtiyacı var Heryere konut yapılıyo sonra yol açılıyor Bide yeter beydagını tokiye çevirdiniz resmen görüntü kirliligi var yokmu başka projeniz hep aynı sistem birazcık farklı işler yapın da tebrik edelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    İnşallah yatay mimarı esas alınır.Cunku inderesi TOKİ 5.bolge tam bir ucube görüntü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Toki Beydağı (3 yıl önce)
    Sayın Çalık , sizden ricam TOKİ bölgesine kazandırılan cami yi gelip görmeniz. Toki deyim ve cami ye en yakın evlerden birinde oturuyorum ancak cami ye ulaşmam 15 dakika sürüyor. Sırf görsel olsun diye projedeki cami nin yeri ön tarafa kaydırıldı. Kimse gidemiyor camiye .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne diyisin yani. Caminin yerinimi değiştirsinler? Ne yapsınlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayir cami minaresi evlerin balkonlari arasina telefrik koymalilar
    0
    0
    Yanıtla