SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bölgenin Çehresini Değiştirecek'

0
Güncellendi - 2016-09-20 20:40:02
'Bölgenin Çehresini Değiştirecek'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt İlçesinde alternatif sosyal alanların yanı sıra bir cazibe merkezi oluşturulması adına, Çırmıhtı Gedik Mahallesi eski cezaevi yanı Namazgâh alanının arka kısmındaki 25 dönüm üzerine yaptırılan ‘Gedik Kent Parkı’ inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Gedik Kent Park projesi içerisinde sosyal tesis binası yanı sıra 445 m2 yapay süs havuzu, bin 65 m2 şelale, 15 bin m2 yeşil alan, kamelyalar, ahşap oyun parkı, oturma bankları, yaya köprüler, mermer çeşmeler, büfeler ve açık otopark bulunuyor.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından projelendirildikten sonra Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının finansmanını üstlendiği Gedik Kent Park Projesine ayrı bir önem veren Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, çalışmaları sık sık inceliyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar ve Yeşilyurt İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman ile birlikte inşaatın devam ettiği alanda incelemelerde bulunan Başkan Polat, projenin Yeşilyurt’un çehresine değiştirecek nitelikte olduğunu ifade etti.

Projenin finansmanını üstlenen DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına teşekkürlerini ileten Başkan Polat, “Gedik Kent Projesi tamamlandığı zaman muhteşem bir doğası ve yemyeşil bir görüntüye sahip Çırmıktı ve Gündüzbey mahallesi başta olmak üzere bir çok doğal güzelliği hakim bir noktadan izlenme fırsatını halkımıza sunacağız” dedi.

BAŞKAN POLAT, “KENTİMİZİN DOĞAL GÜZELLİKLERİ TEPE NOKTADAN GÖRÜLEBİLECEK”

Malatya ve Yeşilyurt’un en güzel noktasını cazibe merkezine dönüştürmeyi hedeflediklerini anımsatan Belediye Başkanı Polat, “Malatya ve Yeşilyurt’un genel görüntüsüne önemli kazanımlar sağlayacak bu projemizin eksiksiz tamamlanması için ekiplerimiz çok titiz bir çalışma yürütüyorlar. Projenin üstü teras şeklinde kapatılarak, ön tarafında seki halindeki parklarımız, arka kısmında şehrimizi gören kafeteryalarımız olacak. Proje tamamlandığı zaman bu alanımız bambaşka bir görüntüye kavuşmuş olacak.  Yerli ve yabancı turistlerin buraya büyük ilgi göstermesini bekliyoruz. Parkımızı ziyaret edecek olan vatandaşlarımız bir yandan Beylerderesi ve Gündüzbey Vadisini izlerken, diğer yandan kentimizin diğer güzelliklerini görebilecekler. Doğal güzelliklerin çok yakından görülebilmesi adına çok stratejik bir noktaya inşa ettiğimiz projemizin belirtilen zamanda tamamlanarak hizmete girmesi için yoğun çaba sarf eden ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

gedik1gedik2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • mustafa (7 yıl önce)
    Sayın Başkan. Bizim Kayalık bölgesinde iki arsamız vardı. toplam 450 metrekare bir alan. Babam 30 Yıl önce emekli parası ile almış. Uzun zamandır öylece duruyodu. ama oralar kıymete binmiş. Haberimiz olmadan bizim arsayı ordan almışlar, artı yol hakkı adı altında 120 metrekaresinide kesmişler, bizi vermişler başka bir bölgede 17 kişinin ortak olduğu 4.000 metrekare bir alana.17 Asıl ortak, babamın ölesinden dolayı biz sade 7 kişiyiz. artık diğer ortakları siz düşünün. yani ortalama 100 kişi ile ortak olduk. Hani bunuda geçtik. Peki bize verilen arsada bizim rızalığımız olmadan Cami yapılacakmış. Tamam güzel, o bölgede cami yoksa hay hay. Fakat bu imar planını hazırlayan abilerim, büyüklerim, yıllarca tahsil yapmış büyüklerim bu işi zamanında düşünememişmi. Bak bu bölgede cami yok imarı ona göre yapalım diye. Şimdi EEE bu alanda cami yok, senin arsandan 200, diğerinden 300, bir başkasının arsasından 150 metrekare neyse. Zaten beni olmadığı kadar mağdur ediyorsun, birde elimizdekini almanız da neyin nesi. Sayın Değerli Büyüklerim varın siz hakverin. ( Sakın yanlış anlaşılmasın Camiye karşı değilim. Haksızlığa karşıyım.)
    0
    0
    Yanıtla
  • mert (7 yıl önce)
    ya allah aşkına sırf iş yapıyor görünmek için iş çıkarıyorlar.sayın başkan 30 günde 30 park projenizle ilgili bi misal vereyim.Yaptığınız 30 günlük parklarda ne bi çeşme,nede bi lamba yanıyor.parklar da sözde kamelya yapılmış ama birilerini zengin etmek için yapılmış,öğlen sıcakta yürürken ya bi 5 dk şu parkta dinleneyim gölgede oturayım diyebileceği bi gölgelik yok.mahalle arasında vatandaşın arsasına arazisine kamulaştırma deyip kıytırık,uydurma park yapma mantığını artık belediye bırakmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    ya güldürmeyin insanları.gelin bi bostanbaşı na bakın 2 senedir bi kanalı yapamadılar.cadde kapkaranlık kaldırım yok.kanalın içini görmeniz için içine girmeniz lazım.yazık 350 bin nufuslu bi şehri iktidar bunlara teslim etmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftçi44 (7 yıl önce)
    Yeşilevler Yeşiltepe Bölgesinede Bi Kent Park Yapmasanız Hacı Başkan Hep Üvey Evlat Muamelesi Elbet Seçim Zamanı Gelir O Zaman Bizde Sizlere Üvey Evlat Muamelesi Yapacaz ...
    0
    0
    Yanıtla