SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bölgenin En Büyüğü.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:32:26
A- A+ PAYLAŞ

Kitap Fuarı'nın töreninde konuşan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Malatya’mız gerçekten her geçen gün her alanda gelişen, büyüyen ve bölgenin modern bir ili konumundadır. Malatya Belediyesi olarak Malatya’mızın gelişmesi anlamında şehrin dönüşüm projesi başta olmak üzere kısa, orta ve uzun vadeli önemli projelere imza atıyoruz. Tabi burada, Malatya’mızın gelişmesi, planlı büyüyen bir şehir olması anlamında yaptığımız projelerden bahsetmek yerine bugünün anlamına uygun olarak da yapmış olduğumuz bir takım kültürel faaliyetlerden de birkaç cümleyle bahsetmek istiyorum." ifadelerini kullandı. 

Fuar, Malatya Belediye Sarayı'nın yanında 5 bin 200 metrekarelik çadırda kuruldu. Açılış törenine Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül ile birlikte kamu kurum ve kuruluş yöneticisi ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar. 

 
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Kitap fuarı açılışında yaptığı konuşmada , Türkiye’nin kitap okuma konusunda çağdaş ülkelerin çok gerisinde kaldığını belirterek , “Bu sonuçta kitap toplatmaların, kitap yasaklamalarının da etkisi büyüktür” dedi. Ağbaba yaptığı konuşmada ; “Işıltılarıyla sevgi saçan , gençleri, çocukları sevgiyle kucaklıyorum.Kitapla ilişkimiz maalesef olkulla sınırlı kalıyor.Okul dışında kitap okuma alışkanlığımız yok.Türkiye kitap okuma sıralamalarında çağdaş ülkelerin gerisinde kalıyor. Bu sonuçta kitap yasaklamalarının etkisi de mutlaka önemli bir yer tutuyor.Kitapların yasaklanması, toplatılması kabul edilemez.Kitap özgürleştirir.Bilgi özgürleştirir. Ne kadar okursak , o kadar özgürleşiriz.Malatya Kayısı başkenti olarak bilinmektedir. Umarız film festivali, kitap fuarı gibi etkinlikler ile kültür başkenti olarak ta tanınmaya başlar.Fuarın düzenlenmesinede emeğpi geçen başta valimiz ve belediye başkanımız olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.”ifadelerine yer verdi.
 
AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini ifade ederek, "Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını başta öğretmenlerimizin desteği ile kazandırırsak, bizde çağdaş ülkelerdeki kitap okuma seviyesini yakalarız" ifadesinde bulundu. 
 
Vali Ulvi Saran da 250 yayınevinin katılımı ile bölgenin en büyük kitap fuarına ev sahipliği yapıldığını belirterek, "Dünyada okuma liginde yerimiz ne yazık ki son derece kötü. Gelişmiş ülkelerde kişi başına 30'lar düzeyinde bulunan kitap okuma karnesi, Türkiye'de son derece geri. 6 Türk'ün 1 kitap okuduğunu biliyoruz. Okullarımızda, müfredat dışında okudukları kitap sayısı da 1'i geçmiyor. 'Malatya Okuyor Kampanyası' ile bu sayıyı öğrenci başına 15'e yükselttik" dedi. 
 
"Önemli İllerden Biri"
Malatya'nın bölgenin önemli illerinden biri olduğunu söyleyen Çakır, " Hem göç alan durumdayız hem de göç veriyoruz. Yaklaşık yılda 30 bin civarında göç alıyoruz, 30 bin civarında da göç veriyoruz. Bu açıdan şehrimizin kültürel ve sosyal yapısında önemli değişiklikler olmaması adına da bir takım kültürel faaliyetlerin yapılması ve bu anlamda da önemli projelerin geliştirilmesi gerekiyor. Belediye olarak öncelikle kültürel faaliyetlerin yapılabileceği alanlar üzerinde çalışma başlattık. Bunun için şu ana kadar 14 tane çok amaçlı belediye sosyal tesislerini hizmete açtık. 3 tane de semt konağı hizmete açıldı. Bu sene bunlara 6 tane çok amaçlı belediye sosyal tesisi, 4 tane daha semt konağı ilave edeceğiz. Bununla birlikte yine bu anlamda Kadın Kültür ve Spor Merkezi ile Aile Danışma Merkezi’ni hizmete açtık. Yine şu anda üzerinde çalıştığımız ve bu sene yapımına başlayacağımız iki önemli projemiz var. Bunlar; bay ve bayanlara ait olmak üzere Spor ve Yaşam Merkezi ile Sanat Galeri Projemizdir. Sanat Galerisi Projemiz, Sanat Evi’nden yola çıkmış olduğumuz, şu anda devam eden 21 farklı sanat dalında eğitim verdiğimiz Sanat Merkezi’mizin devamı niteliğinde bir projedir. Sanat Merkezi’nde 42 grup, farklı dallarda eğitim alıyor. Şu an Sanat Merkezi’nde gerçekten taleplere cevap veremiyoruz. Bundan dolayı Sanat Galerisi Projesini devreye aldık. İnşallah bu sene sonuna kadar Sanat Galerisi Projemizin kaba inşaatını bitireceğiz. Kültürel-sanatsal etkinlikleri daha çok yapabilmek, daha çok kimseye hitap edebilmek için bu çalışmaları yapıyoruz." dedi. 
 
"Yılda 4 Fuar Yapılıyor"
 
 Malatya'da yılda 4 fuar yaptıklarını belirten Başkan Çakır, "Bu ay içerisinde yine düzenleyeceğimiz İnşaat ve Yapı Fuarı var.  Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz Dini Yayınlar Fuarı’mız var. Ve bugün buradaki Kitap Fuarı’mız, gerçekten anlam bakımından baktığımız zaman Malatya’mızın dokusuna çok uygun bir fuar. Sayın Valimizin öncülüğünde bu fuarı gerçekleştiriyoruz. " diye konuştu. 
 
"Onur ve Mutluluk Duyuyoruz"
 
Malatya Kitap Fuarı'nda Türkiye'nin yetiştirdiği çok değerli yazar ve sanatçıların bir araya geldiğini söyleyen Çakır, " Onları da Malatya’da görmekten, ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Onlara da ayrıca hoş geldiniz diyorum. Bu fuarı, bundan sonraki yıllarda da daha kapsamlı daha katılımlı ve bölgeye hitap edebilen bir fuara dönüştürmeyi hedeflediğimizi de belirtmek istiyorum. Bu ilki. Bu fuarımıza da ilk olmasına rağmen hem bölge şehirlerimizden hem Malatya’mızdan yoğun katılım olacağı, yoğun ilgi olacağı kanaatindeyim. Malatya, kendi alanında, bu anlamda gerçekten bu fuarı hak ediyor. Çünkü, Malatyalı okumayı sever, Malatyalı, iddialıdır; Malatyalı, fikrini her zaman savunur; bu açıdan da okumaya meyillidir. Bu açıdan da ben bu kitap fuarının düzenlenmesinin çok isabetli bir düşünce olduğu kanaatindeyim. Sayın Valimiz, bu projeyi anlatınca bizde hemen şehir merkezinde bunu yapmamız gerektiği düşüncesi hasıl oldu. Mişmiş Park Fuar alanımız var. Diğer fuarlarımızı orada düzenliyoruz ama herkesin rahatlıkla erişebilmesi için bu çadırı sıfırdan, zeminin düzeltilmesiyle birlikte, çevre düzeniyle birlikte bu fuar çadırımızı kurarak bu fuarın gerçekleşmesini sağladık. Elimizden gelen desteği verdik. Buraya katılan çok değerli misafirlerimize, katılımcılarımıza bir kez daha hoş geldiniz diyor,Fuarımızın hayırlı ve başarılı geçmesini diliyorum." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız