SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bölgenin En Modern Parkını Yapıyoruz''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Kanal 7 Televizyonunda Pazar günü yayınlanan "İş'te Hayatınız" adlı programda, çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Akın'ın katıldığı televizyon programı ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"..Kanal 7 Televizyonunun en çok izlenen programlarından biri olan “İş’te Hayat” programında Malatya ve Belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kanal 7 Televizyonunda Pazar günleri yayınlanan “İş’te Hayat” programında bu hafta Malatya ele alındı. Malatya’nın sosyal, kültürel yaşantısının yanı sıra kentsel gelişiminin ele alındığı programda, Malatyanın hızla gelişen bir kent olduğu ifade edildi.

Programda Malatya’dan bölgenin en çok göç alan kentlerinden biri olarak bahsedilirken, bu büyüme karşısında Malatya Belediyesinin çalışmalarının da büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Programa da Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren H. Cemal Akın, Malatya’nın büyük problemlerine neşter vurduklarını ifade ederek, Malatya’ya doğalgazın gelmesi ile hava kirliliğinin ortadan kalkacağını, şu anda kentin % 80’ne doğalgaz şebekesi döşendiğini, bu sene itibari ile abone olan vatandaşların önemli bir bölümünün doğalgazı kullanabileceklerini belirtti.

Başkan Akın, doğalgaz çalışmalarının yanısıra, Sümerbank, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ve Şeker arazisi üzerine yapılacak olan parklarla ilgili bilgiler vererek, inşaatı devam eden Sümerpark’ın bölgenin en modern parkı olacağını belirtti. Başkan Akın, sözkonusu parkların yapımı ve yeşil alan düzenlemeleri sayesinde Malatya’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının da artırılmış olacağını söyledi.

İçme suyu ile ilgili bilgiler de veren Belediye Başkanı H. Cemal Akın, nüfusun artmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda içme suyunun Malatya’ya yetmeyeceğini belirterek, yeni içmesuyu kaynakları ile ilgilide çalışmalarda bulunduklarını ifade etti.

Programda Malatya merkezde yaşanan trafik sıkışıklığı konusuna da değinen Belediye Başkanı H. Cemal Akın, trafikte yaşanan sorunlara çözüm bulmak amacıyla ilk etapta iki adet alt geçit ile yeni bir katlı otopark yaptıklarını belirterek, “Trafik sorununu daha da rahatlatmak için alt geçitlerin yanı sıra çevre yolu üzerinde iki adet köprülü üst kavşak yapılması için çalışmalarımız ve girişimlerimiz sürüyor. Bu kavşaklar ile yeni yol açma ve genişletme çalışmalarıyla birlikte trafik sorunu daha da rahatlayacaktır.

Ayrıca Yeni Camii çevre düzenlemesi sayesinde de, Camii bütün güzelliğiyle ortaya çıkarılacak ve Malatya çok daha güzel bir çehreye bürünecektir” dedi.

Programa da konuşan Esenlik Şirketi Genel Müdürü Osman Furkan ise, Esenlik Şirketinin Malatya’da çok önemli işlere imza attığını belirterek, başta Malatya’nın temizliği olmak üzere, toplu konut üretimi ile birlikte Malatya’nın ticari hayatına önemli katkılar sağladıklarını ifade etti.

Programda ayrıca kayısı, Folklor, İçmesuyu Kaptaj Tesisine ait görüntülere de yer verildi.

Röportajlarını Kanal 7 “İş’te Hayat” Programından Sezen Gündoğan’ın yaptığı, çekimlerini ise kameraman Halit Öztürk’ün gerçekleştirdiği program 12 Kasım Pazar Günü Saat 13’20’de yayınlandı.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız