SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bölgenin Kan İhtiyacı Karşılandı"

0
Güncellendi - 2016-01-09 17:40:14
A- A+ PAYLAŞ

Kızılay Malatya Şube Başkanlığı tarafından 2015 yılında yürütülen faaliyetler hakkında basın toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen basın toplantısına Kızılay Malatya Şube Başkanı Av. Umut Yalçın, Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül, Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Hakan Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Basın toplantısında ilk olarak söz alan Güney Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül, yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler vererek, 2014 yılına oranla 2015 yılında kan bağışında yüzde 43, kan ve kan ürünlerinin saklanacağı alanlarda (depo)ise yüzde 80 oranında artış olduğunu ifade etti. Özgül, “2015 yılında 51098 ünite kan bağışı, yaklaşık 3500 kişilik kök hücre başvurusu alan bölgemizde Malatya, Elazığ ve Adıyaman illerinin kan ve kan ürünleri ihtiyacı karşılanmıştır. İhtiyacın karşılanamadığı durumlarda Türkiye'deki diğer Bölge Kan Merkezlerinden ilimize Türk Hava Yolları aracılığı ile kan tedariki yapılmıştır. Bölgemizde bağışlanan kanların yüzde 90’ı il merkezindeki meydanlarda ve Kan bağışı otobüslerinde gerçekleşmiş olup geriye kalan yüzde 10’luk kısım ise Kan Bağışı Merkezlerimiz aracılığı ile olmuştur. Duyarlı vatandaşlarımızı ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ sloganıyla bu soğuk kış günlerinde ihtiyacı olan hastalar için kan bağışı ekiplerimize başvurmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Kızılay Malatya Şube Başkanı Av. Umut Yalçın ise 2015 yılında Kızılay Malatya Şubesi olarak hayatın her alanında çok önemli faaliyetler yürüttüklerini belirterek, “Bu gün çok çalışkan bir ekiple yola devam ediyor olmanın meyvelerini almış bulunmaktayız. Yanı başımızda yaşanan olaylardan dolayı, değerli bağışçılarımızın da desteği ile şimdiye kadar 3 TIR yardım malzemesini sınır ötesi ve sınır kamplarında kullanılmak üzere o bölgelere yolladık. Bunun gibi daha birçok önemli faaliyetlerimiz oldu, inşallah 2016 yılında da önemli işlere imza atarız” ifadelerini kullandı.

Yalçın, Kızılay Şubesi olarak 2015 yılı yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Yalçın, "2015 yılında Üniversite içerisinde üniversiteli ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak için bağışçılarımızın desteğiyle Genç Butik adlı mağazayı açtık ve bir çok öğrenciyi bu imkandan yararlandırdık. 1500 civarında öğrenciye eğitim bursu sağlayarak eğitime katkımızı artırarak devam ettirdik. Kan ve Kök hücre bağışının artması için çeşitli sivil toplum kuruluşları ile ortak bağış kampanyaları düzenledik. Bu hususta Kök Hücre ve kan bağışında farkındalık sağlamak maksadı ile birçok konferans düzenledik. 2016 yılında da aynı heyecanla birçok önemli faaliyet yürüteceğiz inşallah, bu konuda destek veren değerli şube yönetim kurulu üyelerimize, bağışçılarımıza ve basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız