SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bölgenin Önemli Eksiğiydi'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:43:27
'Bölgenin Önemli Eksiğiydi'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen ve bazı daire başkanlarıyla birlikte İpek Pazaryeri ve Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. 

İnceleme gezisi sırasında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ince işleri devam eden sosyal merkezin önemine değindi. Malatya’da önemli sorunlardan birinin pazaryerlerinin ana caddelere kurulması olduğuna işaret eden Başkan Çakır, “Bu sorun özellikle İpek Caddemizde Cuma günleri kurulan pazarla ciddi bir trafik sıkışıklığına neden oluyordu. Öncelikle pazaryerini ortadan kaldıracak bir pazaryeri projesi geliştirdik. Aynı zamanda sosyal-kültürel faaliyetlerin yapılabileceği bir sosyal alanın olmaması bu bölgenin önemli eksiğiydi. Bunları birleştirmek suretiyle Malatya’da çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak, örnek proje ortaya çıkmış oldu” dedi.

Başkan Çakır, İpek Caddesi pazarının kurulacağı sabit pazaryerinin oluşturulduğunu, üzerine de sınıflarıyla, atölyeleriyle; fitnes, toplantı salonlarıyla; kafeteryasıyla çok kapsamlı bir şekilde hem hanımlara yönelik hem de gençlere, çocuklara yönelik bir kültür merkezinin inşa edildiğini kaydetti.

Sosyal merkezin içerisinde aynı zamanda bölgede ihtiyaç duyulan ibadethane taleplerine yönelik olarak bir mescid-cami bölümü yaptıklarını dile getiren Başkan Çakır, “Gerçekten çok örnek bir projeyi bu bölgemize kazandırmış olduk. Sadece mahalle bazında değil bölge bazında çok önemli bir sosyal tesis oldu. Merkezimizin ince işleri devam etmektedir. Arkadaşlarıma, emeği geçen herkese, yüklenici firmamıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İpek Caddesi Pazaryeri ve Kültür Merkezi, mimarisi ile geleneklerimizi yansıtan aynı zamanda günümüz modern mimarisinden de esintiler içeren bir özelliğe sahip bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız