SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölgesel Su Topu Ligi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:10:03
Bölgesel Su Topu Ligi
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Sutopu Federasyonu, sutopu branşının gelişimini sürdürmek açısından çalışmalarına devam ediyor. 

Federasyon, sutopu branşını daha da yaygınlaştırmak ve altyapıyı güçlendirmek için bölgesel lig statüsünü hazırladı. 

-Kayısı ligi büyük rol oynadı-

Malatya Kayısı Sutopu Ligi, bölgesel ligin hazırlanmasında oldukça etkili oldu. 

Sutopu Malatya İl Temsilciliği tarafından geçtiğimiz sene düzenlenen lig kapsamında oluşturulan takımlar ligde mücadele etmişti. 

Düzenlenen ligin ardından bölgesel lig müsabakalarının düzenlenmesi için çalışmaların ilk adımları yine Malatya'dan atıldı. 

TÜRKİYE SUTOPU FEDERASYONU 2014-2015 SEZONU BÖLGESEL LİGLER STATÜSÜ

1- 2014-2015 sutopu sezonu Bölgesel Lig Müsabakaları her yaş grubunda 3(üç) grup merkezinde oynanacak ve gruplarda birinci olan takımlar 2.lige yükselecektir. 2015-2016 sezonunda 2.liglerdeki takım sayısı 10(ON) olacaktır.

2- Yaş grupları aşağıda belirtilen kategorilere göre oynatılacaktır. Büyükler Bayanlar U19 U17 U15 U14 Açık Yaş Açık Yaş 1996 1998 2000 2001

3- Bölgesel Ligler Büyük Erkekler Müsabakalarında 35 Yaş üzeri azami iki sporcu oynayabilir.

4- Bölgesel Lig Müsabakalarına katılacak olan kulüpler; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne kulüp tescilleri, sporcu, lisans ve vize işlemlerini yaptırmak zorundadırlar. Lisansı olmayan sporcu, Federasyondan onaylı Havuza giriş kartı (Akreditasyon kartı)olmayan Antrenör ve diğer kulüp idarecileri hiçbir şekilde müsabakalarda görev yapamaz. Benchte akreditasyon kartına sahip idareci ya da antrenörü olmayan kulüpler müsabakaya çıkamaz, hükmen yenik sayılırlar.

5- Müsabakaya katılacak olan sporcuların ad ve soyadları, oyundaki numaraları ve lisans numaralarını içeren liste ile sporcular ve antrenörlerin lisansları müsabakadan 30 dakika önce, Hakem masasına ibraz edilir (Takım Listesi).

6- Bölgesel Lig Müsabakalarında bir maçta en fazla 6(altı) hakem görev yapacaktır.

7- Federasyon müsabakalarda Temsilci ve Gözlemci görevlendirebilir, müsabakalarda oyun ve hakem kurallarına itiraz halinde gözlemci, diğer idari konulara itiraz halinde ise Federasyon Temsilcisi yetkilidir. Müsabaka ile ilgili her türlü itiraz halinde kulüpler 500,00 TL.’lik itiraz ücretini müsabakadan sonra en geç 1 saat içerisinde tutanak ile Federasyon yetkilisine vermek zorundadır. Bu koşulu sağlamayanların daha sonra yapacağı itirazları dikkate alınmayacaktır.

8-Müsabakalarda değişmeli olarak ihraç edilen oyuncu, takip eden ilk maçta takımındaki yerini alabilir (tedbir konmaması koşulu ile), değişmesiz olarak ihraç edilen oyuncu tedbir uygulanmasa dahi takip eden ilk maçta oynayamaz; tedbir uygulanmadığı durumda oynamadığı (ihraç edildiği maçı takip eden) maç ile cezasını tamamlamış olur. Cezalı oyuncular için tedbir uygulandığı durumlarda Disiplin Kurulu Talimatı çerçevesinde ilgili ceza tanımlanana ve tamamlanana kadar oyuncuların takımlarında yer almalarına izin verilmez. Müsabaka sırasında ceza-i tedbir ile ilgili bir durum var ise Federasyon Temsilcisi tedbir koymaya ya da tedbiri kaldırmaya yetkilidir. Temsilcinin olmadığı durumlarda bu yetki federasyon gözlemcisine(MHK) aittir.

9-Müsabakalarda kırmızı kart görmek suretiyle ihraç edilen antrenör, idareci ve bençte bulunmaya yetkili takım temsilcileri takip eden ilk maçta takımları başında saha kenarında yer alamazlar (tedbir konulmaması durumunda); ilgili 1 maçlık (ihraç 2 edildiği maçı takip eden) cezayı tamamlamalarını takip eden maç itibariyle görevlerine dönebilirler. Tedbir durumunda Disiplin Kurulu Talimatı uygulanır.

10- Harcırah; Bölgesel Lig Müsabakalarında kulüplere herhangi bir harcırah ödenmeyecektir. 11- Kupa ve Madalya Töreni; Müsabakalarda dereceye giren kulüplere kupa, sporculara madalya ve plaket verilir, Kupa ve Madalya törenlerine kulüpler geçerli bir mazeret dışında tüm takım sporcularıyla katılmak zorundadırlar. Törene eksik sporcu ile veya menfi bir tutum sergileyerek katılan kulüpler disiplin kuruluna sevk edilirler.

BÖLGESEL LİG MÜSABAKALARI – GRUP OLUŞUMU

Bölgesel Lig müsabakaları Teknik Toplantı ile başlar. Toplantıda gruplar ve fikstür kura çekimi ile belirlenir. Grupların belirlenmesinde aşağıdaki hususlar dikkate alınır.

6 takım ve altı müracaatlarda tek devreli lig usulü uygulanacaktır.

6 takımdan fazla müracaatlarda ise grup usulü sistem oluşturulacaktır. – 6-12 takım arası 2 grup, – 12-18 arası 3 grup, – 18 takımdan fazla müracaatlarda 4 veya 5 grup oluşturulur. Oluşturulan gruplarda müsabakalar tek devreli lig usulü oynanır.

İki grup oluşmuşsa; – Grup birincileri; Birincilik-İkincilik maçı oynarlar, galip gelen takım 2.Lige yükselir. – Grup ikincileri; üçüncülük-dördüncülük maçı oynarlar, Bölgesel Lig müsabakaları bu sonuçlara göre sıralanır. • Üç ve daha fazla grup oluşmuşsa; – Grup birincileri; kendi aralarında tek devreli lig usulüne göre tekrar oynarlar ve sıralama belirlenir. Grubu birinci olarak tamamlayan takım 2.Lige yükselir.

BÜYÜK ERKEKLER : Havuz : 30m x 20m (Standartlara uygun havuz bulunmayan illerde 25mx20m oynanabilir) Süre : 4×8 dk. Top : 5 numara Bençte : En fazla 3 görevli-antrenör-idareci bulunabilir. Takım Listesi : Kafile listesinde ismi olmak kaydıyla, takımlar her müsabakaya 13 kişilik farklı listeyi hakem masasına verebilir.

U19 ERKEKLER : Havuz : 30m x 20m (Standartlara uygun havuz bulunmayan illerde 25mx20m oynanabilir) Süre : 4×8 dk. Top : 5 numara Bençte : En fazla 3 görevli-antrenör-idareci bulunabilir. 3 Takım Listesi : Kafile listesinde ismi olmak kaydıyla, takımlar her müsabakaya 13 kişilik farklı listeyi hakem masasına verebilir.

U17 ERKEKLER : Havuz : 30m x 20m (Standartlara uygun havuz bulunmayan illerde 25mx20m oynanabilir) Süre : 4×8 dk. Top : 5 numara Bençte : En fazla 3 görevli-antrenör-idareci bulunabilir. Takım Listesi : Kafile listesinde ismi olmak kaydıyla, takımlar her müsabakaya 13 kişilik farklı listeyi hakem masasına verebilir.

U15 ERKEKLER : Havuz : 25m x 20m Süre : 4×7 dk. Top : 4 numara Bençte : En fazla 3 görevli-antrenör-idareci bulunabilir. Takım Listesi : Kafile listesinde ismi olmak kaydıyla, takımlar her müsabakaya 13 kişilik farklı listeyi hakem masasına verebilir.

U14 ERKEKLER : Havuz : 25m x 20m Süre : 4×6 dk. Top : 4 Numara Bençte : En fazla 3 görevli-antrenör-idareci bulunabilir. Takım Listesi : Kafile listesinde ismi olmak kaydıyla, takımlar her müsabakaya 13 kişilik farklı listeyi hakem masasına verebilir. BÜYÜK BAYANLAR : Havuz : 25m x 20m Süre : 4×7 dk. Top : 4 Numara Benchte : En fazla 3 görevli-antrenör-idareci bulunabilir Takım Listesi : Kafile listesinde ismi olmak kaydıyla, takımlar her müsabakaya 13 kişilik farklı listeyi hakem masasına verebilir. Yaş : 2002 doğumlu ve daha büyük yaştaki sporcular oynayabilirler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız