SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bölgesel Teknokent Niye Olmasın!"

A- A+ PAYLAŞ

ODTÜ Teknokent Yöneticisi ve Fırat (Elazığ) Teknokent Stratejik Planı Hazırlama Ekibi’nden Barkan Uluışık (fotoğrafta sol başta), Fırat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı kapsamında bugün gerçekleştirilen İyi Yönetişim ve Kalkınma konulu oturumdaki sunumundan sonra, soru-cevap bölümünde her ile bir teknokent kurulması yerine bölgesel kalkınma ve dayanışma ruhuna uygun olarak bölgesel teknokentler kurulmasının verimlilik ve kaynakların etkin kullanımı bakımından daha faydalı olabileceğini söyledi.

Oturumun soru-cevap bölümünde malatyahaber.com muhabirinin ‘Elazığ’dan sonra Malatya’ya da teknokent kuruluyor.  Elazığ Teknokent 2 yıldan bu yana faaliyet gösteriyor ama henüz 20 firma ve 43 personeli var diyorsunuz. Malatya’da da teknokent kuruluş yolunda bir yıldan fazla süre geçmesine karşın sadece 2 blok kaba inşaat yapılabildi. Bölgesel kalkınmayı, bölgesel işbirliği ve dayanışmayı konuşuyorsak eğer, bölge illerinin teknoloji eksenli güçlerini, kaynaklarını birleştirerek bölgesel teknokentler modeli geliştirilemez mi? Bu yolla kaynak israfının önüne geçilmiş olmaz mı?’ şeklindeki sorusuna karşılık Barkan Uluışık, ‘Bölgesel teknokent fikri güzel bir fikir. Dediğiniz çok doğru. Özellikle gelişmekte olan ülkeler kaynak israfını önlemek zorundadır’ dedi.

Barkan Uluışık bölgesel teknokent modeli için daha sonra şöyle konuştu: ‘Ama Türkiye’de şöyle bir sorun var: Elazığ’da varsa Malatya da istiyor. Malatya’da varsa bir başka şehir de istiyor ve yapılıyor. Bu sadece teknokentler için değil, diğer alanlarda da yaşanıyor. Çünkü Türkiye’de birçok yatırım ve proje objektif bir fizibilite çalışması yapılmadan gerçekleştiriliyor. Teknokent yapmaya karar veriliyor ama o şehrin sanayi altyapısı buna uygun mu değil mi, bu sorunun cevabı aranmıyor. Şu da var elbette, sanayi altyapısı yetersiz bir şehirde teknokent kurulması belki de sanayinin gelişimini tetikleyecektir… Ama ne olursa olsun, her ile bir teknokent kuralım mantığı ile teknokent kurulmamalı. Dediğiniz doğru, bölgedeki şehirlerin ekonomik-sanayi – teknolojik – ticari güçleri birleştirilerek bölgesel teknokentler kurulabilir. Bu bence de iyi bir model olabilir. Malatya’nın, Elazığ’ın ve diğer bölge illerinin güçleri birleştirilerek neden bir bölgesel teknokent kurulmasın? Olabilir, böyle bir model geliştirmek gündeme getirilmelidir’

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız