SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bölgeye Hitap Edecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:27:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya yaptırılmakta olan toplam bin 370 yataklı hastanelerin çevre illerden de hasta kabul ederek, bölgeye hitap edeceği belirtildi. 

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şükrü Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya Şeker Fabrikası arazisinin bir bölümünde temeli atılan ve birkaç yıldır yapımı süren 800 yataklı devlet hastanesinin gelecek ekim ayında hizmete gireceğini söyledi. 

Kentte iki ayrı yerleşkede hizmet veren Malatya Devlet Hastanesi'nin buraya taşınacağını hatırlatan Özdemir, mevcut yerleşkelerin de konut yapılmak üzere Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) bırakılacağını kaydetti. 

Kapalı alanı 100 bin metrekareyi bulan yeni hastanenin yanına 170 yataklı bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkeziyle 300 yataklı bir kadın doğum hastanesinin yapılacağını ifade eden Özdemir, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin yer teslim aşamasında olduğunu, kadın doğum hastanesinin de ihalesinin yapılacağını bildirdi. Özdemir, ''Toplamda bin 370 yataklı bu kompleks, bir bölge hastanesi olacak. Malatya'nın çevresindeki illere de hizmet edecek, oralardan da hasta kabul edecek'' dedi. 

Kentin hem doğusunda hem batısında bir hastane yerleşkesi olduğunu anlatan Özdemir, ''Kentin doğusunda ikamet eden vatandaşların yeni hastaneye ulaşımının zor olacağı söyleniyor. Ancak Malatya'nın bir ucundan diğer ucuna çok kısa sürede ulaşılabiliyor. Şehir daha çok büyür ve yeni hastane yetersiz kalırsa buna göre yeni düzenlemeler yapılabilir'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız