SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölgeye Hitap Ediyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde oluşturulan "Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Toprak ve Su Tahlil Laboratuarı" bölgeye hitap ediyor.

Malatya ili toprak ve su kaynaklarının incelenerek verimliliği arttırma projesi kapsamında oluşturulan tarımsal hizmetler müdürlüğü toprak ve su tahlil laboratuarında incelemelerde bulunan Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, tarımsal hizmetler müdürlüğü toprak ve su tahlil laboratuarının 2007 yılı sonunda faaliyete geçtiğini ve bölgenin en kapasiteli laboratuarı haline geldiğini söyledi. Er, tarımla ilgili tüm analizlerin bu laboratuarda yapıldığını ifade ederek, "Daha önceden çevre illere gönderdiğimiz analizleri artık kendi laboratuarımızda yapabiliyoruz. Hatta arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre çevre illerden bize tahliller gelmeye başlamış. Burası Malatya için övünç kaynağıdır. Tabi gördüğünüz gibi son teknolojik aletler burada bulunuyor. Fiziki yapıda yetersizliğimiz var, kısmet olursa yeni hizmet binamızda laboratuarımıza geniş bir mekan oluşturacağız. Fiziki mekandan dolayı istediklerimizi yapamıyoruz ama akredite olduktan sonra daha iyi hizmet verecek. Arkadaşlarımız bu yıl her ilçede toprağımızı ve suyumuzu tanıyalım diye bilgilendirmelerde bulundular. Bu çerçevede köylerden yoğun bir numune akışı var. Bu bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecek.
Vatandaşlarımızı bilgilendirme açısından çok güzel çalışmalarda bulunuyoruz. Özellikle vatandaşlarımız su ile alakalı bilgilendirildi. Aynı zamanda toprak tahlilleriyle de tarlanın nasıl kullanılması gerektiğini açıklıyoruz. İnşallah bu daha da yaygınlaşacak. Arkadaşlarımız yoğun şekilde çalışıyor" dedi.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Tarımsal Hizmetler Müdürü Haluk Şener ise laboratuar hakkında teknik bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız