SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölgeye Savcı Ataması

A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 9 bölgede kurulma kararı alınan bölge adliye mahkemelerinin başsavcılarını belirledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

HSYK'nın, Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcılıklarına Ait Atama Kararnamesi, Kurul internet sitesinde yayınlandı. Buna göre, Adalet Başmüfettişi Celal Kocabaş İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına, Ankara Cumhuriyet Savcısı Erol Tosun Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin Konya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

Bu arada İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, İstanbul, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Düzce,

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Bilecik ve Yalova,

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli ve Muğla,

Konya Bölge Adliye Mahkemesi, Konya, Afyon, Isparta, Burdur, Antalya, Aksaray ve Karaman,

Adana Bölge Adliye Mahkemesi, Adana, Mersin, Niğde, Kayseri, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Kilis,

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, Ankara, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat,

Samsun Bölge Adliye Mahkemesi, Samsun, Sinop, Amasya, Tokat, Sivas, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize ve Artvin,

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Erzurum, Erzincan, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan ve Bayburt,

Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi de Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari illerinden sorumlu olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız