SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bölgeyi İstemeyen Var!'

A- A+ PAYLAŞ

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, Malatya’dan bir kooperatif başkanının, Bölge Birliği’nin kapatılması için Ankara’ya başvurduğunu söyledi, ancak isim belirtmedi.

Geçtiğimiz 15 Mayıs’ta yapılan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin olağan genel kurulunda Malatya adına yeniden yönetime seçilen Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, Malatya’dan bir kooperatif başkanının, Malatya Birliği’nin kapatılması için Bakanlığa başvurduğunu söyledi. Bayram, kendi bölge birliğinin kapatılmasını isteyen birinin Türkiye’de ilk kez Malatya’da çıktığını söyledi.

Beş ili temsil eden, esnafın sorunlarını, birlik ve beraberlik içinde Ankara’daki en yetkili ağızlara ilk elden ulaştıran başarılı kooperatif birliği olduklarını ve çalışmalarının takdir edildiğini söyleyen İsmet Bayram, bu nedenle Malatya’nın son genel kurulda da yönetimde temsil edildiğini söyleyerek “Ancak üzülerek öğrendim ki, Malatya’da bir kooperatif başkanımız, Malatya’daki bu bölge birliğimizin kapatılması için Bakanlığa dosya sunduğunu söylemiş. ‘Bölge kapansın’ diye başvurmuş ve sağda solda ulu orta konuşuyor. Türkiye’de, bu bir ilktir. Bölgesinin kapanmasını isteyen tek bir Malatya çıkmıştır. Türkiye’de yönetim kademesinde 16 kişilik seçkin bir oluşumun içinde Malatya’da var. Çalışmalarımız her zaman takdirle karşılanıyor. Bakın, Samsun, Diyarbakır, Konya gibi Büyükşehirler yönetime girmek için çok çalıştı ama giremedi. Ama biz Malatya olarak bu yönetimde yeniden yer aldık. Bu İsmet olmuş, Ahmet olmuş, Mehmet olmuş önemli değil. Ankara’da esnafımızın direkt bir kapısı var demektir. Diyelim ki, burası kapandı ve Malatya Diyarbakır’a, Erzurum’a veya Adana’ya bağlandı.

Doğanşehir’deki kooperatif başkanı gidip Erzurum’daki insana derdini anlatacak. Var mı böyle bir şey? O yüzden ben bunu üzüntü ile karşılıyorum. Buradan bir kooperatif başkanının gidip bakanlığa dilekçe vermesi çok üzücü bir şey" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız